Çin Heyeti "Kanal İstanbul" İçin Yeşil Işık Yaktı, Yabancı Yatırımcı İlgisi Devam Ediyor

Çin Halk Cumhuriyeti'ne mensup altı kişilik yatırım heyeti özel temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geldi.
Çin Heyeti "Kanal İstanbul" İçin Yeşil Işık Yaktı, Yabancı Yatırımcı İlgisi Devam Ediyor

Çin Halk Cumhuriyeti'ne mensup altı kişilik yatırım heyeti özel temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan ekip projeye yeşil ışık yaktı...

Heyet içerisinde yer alan Çin Halk Cumhuriyeti Sosyal Bilimler Akademisi Sınır Bölgeleri Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Xing Guangcheng, Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Guangcheng kendisine yöneltilen Kanal İstanbul sorusu hakkında ise iki tarafında da yararına olacak bir çalışma için destek vereceklerini belirterek bu proje ile yakından ilgilendiklerini söyledi.



İkili İlişkilerimiz Artarak Devam Edecek!



Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Guangcheng "Bir Kuşak, Bir Yol Projesi kapsamında zaten bu projenin üzerinde bulunan ülkelerin projelerine destek vermeye açığız. İki tarafın da yararı varsa bu işe girilir; neden girilmesin?" dedi.



Kanal İstanbul YİD Modeli İle Yapılacak



Hatırlanacağı üzere ekonomik verilerde yaşanan bozulmalar nedeni ile kamu ihaleleri askıya alınmış, mega projeler ise Yap İşlet Devret YİD modeli ile yapılması yönünde karar alınmıştı.



Bu nedenle Kanal İstanbul projesi ihalesi için yabancı yatırımcıların ilgisi büyük önem taşıyor.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"