Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bu iller için acele kamulaştırma kararları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan bazı Cumhurbaşkanı kararları ile yurt genelinde farklı illerle alakalı olarak acele kamulaştırma kararları verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı projeler için vatandaşlara ait taşınmazların acele kamulaştırılmaları için yetkilendirme yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bu iller için acele kamulaştırma kararları!

Türkiye'de mülkiyeti vatandaşlara ait olan taşınmazlar zaman zaman devlet tarafından kamulaştırılabiliyorlar. Devlet veya özel sektör tarafından yapılan ve kamuya hizmet amacıyla gerçekleştirilen bazı projelerin devam etmesi için kamulaştırma yapılması zorunluluk haline gelebiliyor. Bu kapsamda ilgili taşınmazların üzerinde yapılması gereken projelerin aksamaması için acele kamulaştırılmalarına dair karar sadece Cumhurbaşkanı tarafından verilebiliyor. Bu kararlar ise Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giriyor. 

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARININ AYRINTILARI BELLİ OLDU!

Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre Aydın – Denizli Otoyolu ve Bağlantı Yolları Projesi kapsamında Ödemiş – Köşk Devlet Yolu trafiğinin otoyola bağlanabilmesi için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmaları gerekiyor. Bu kamulaştırma işlemi için Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.

Bir diğer karara göre ise Denizli Rüzgar Enerji Santralinin yapımı için belirlenen taşınmazlarda acele kamulaştırma işlemi uygulanacak. Bu taşınmazlar tapuda Hazine adına kayıt edilip tescil edilecekler. Bu işlem için ise EPDK yetkilendirildi.

400 kV Diyarbakır 3 (Beyhan 1) – Çınar Brş.N. Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında belirlenen taşınmazlarda Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma uygulanmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bu iller için acele kamulaştırma kararları!

Bir diğer karara göre ise enerji nakil hatlarının yapımı için Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bartın, Denizli, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Manisa, Mersin, Niğde, Sivas ve Zonguldak illerinde vatandaşların taşınmazları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen yetki ile Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nce acele kamulaştırılacak.

Şanlıurfa Eyyübiye’de bulunan Gölbaşı ve Yusufpaşa mahallelerinin sınırları içerisinde kalan belirli taşınmazların Gölbaşı Turizm Platosu Altyapı Gelişim ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılmalarına karar verildi.

Öte yandan Yozgat, Adana, Osmaniye ve Çanakkale’de de bazı projeler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ilgili kurumlara acele kamulaştırma yetkileri verdi. Bu kuruluşlar vatandaşların mülkiyetlerindeki taşınmazları acele kamulaştırarak projelerin yapımını sürdürecekler.