Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bu illerde TOKİ projeleri için acele kamulaştırma kararları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile bugünkü Resmi Gazete’de bazı acele kamulaştırma ve kesin korunacak hassas alan ilanı kararları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı taşınmazların çeşitli projelerin yapımı ve devamı için acele kamulaştırılmalarına karar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bu illerde TOKİ projeleri için acele kamulaştırma kararları!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında bazı önemli kararlara da yer verildi. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yayımlanan bazı Cumhurbaşkanı Kararları ile öncelikle acele kamulaştırılma yapılmasına dair bazı hükümler verildi. Bunun yanında kesin korunacak hassas ilanına dair bir bir karar Resmi Gazete’de yer aldı.

TOKİ PROJELERİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA

Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Trabzon’un Of ilçesinde bağlı olan Eskipazar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı özel mülkiyete tabi taşınmazların acele kamulaştırılmalarına karar verildi. Bu taşınmazlar TOKİ İlk İşyerim projesi kapsamında kullanılacaklar ve acele kamulaştırma işlemi için de TOKİ yetkilendirildi.

Sivas için de bir acele kamulaştırma kararı yayımlandı. Sivas’ın Zara ilçesinde Ahmet Başyurt Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların da 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında acele kamulaştırılmaları uygun görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu acele kamulaştırma işlemi için de TOKİ’yi yetkilendirdi.

DEPREM BÖLGESİNDE ACELE KAMULAŞTURMA KARARI

Deprem bölgesi için de bir acele kamulaştırma kararı yayınlandı. Adıyaman’ın Besni ilçesinde Ciritmeydanı Mahallesi’nde ilan edilen riskli alan içerisinde bulunan taşınmazların çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan, afet riski taşıyan, genel asayiş ve güvenlik yönünden sakınca teşkil eden yapıların tasfiye edilerek ulaşım ve altyapısıyla birlikte fen ve sanat kurallarına uygun, sağlık ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla Besni Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bu illerde TOKİ projeleri için acele kamulaştırma kararları!

KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLANI!

Acele kamulaştırma kararlarının yanında bir de kesin koruma alanı ilanı kararı da yayınlandı. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Balıkesir’in Ayvalık ilçesi sınırlarında yer alan Cunda Adası Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsü yeniden değerlendirildi ve bu bölge kesin korunacak alan olarak tescil ve ilan edildi.

Öte yandan İzmir, Kocaeli, Konya, Çanakkale illerinde de çeşitli projelerin devamı için vatandaşların mülkiyetinde olan bazı taşınmazların acele kamulaştırılmalarına yönelik kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.