Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu iller için acele kamulaştırma kararları!

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında içerisinde acele kamulaştırma kararlarının yer aldığı bazı Cumhurbaşkanı Kararları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla bazı illerde bulunan taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu iller için acele kamulaştırma kararları!

Türkiye’de özel mülkiyete ait olan yani vatandaşların mülkiyetlerinde bulunan taşınmazlar devlet tarafından kamulaştırılabiliyor. Bu kamulaştırma işleminin hızlı bir şekilde yapılması gerekiyorsa acele kamulaştırma kararı alınıyor. Acele kamulaştırma kararı ile sadece süreç hızlanıyor, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaları gerçekleşmiyor. Acele kamulaştırma kararı ise sadece Cumhurbaşkanı kararı ile alınabiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI ALINDI!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Cumhurbaşkanı Kararları yayımlandı. Bu kararlar içerisinde acele kamulaştırma kararları da yer alıyor. Bazı illerde bulunan bazı taşınmazlar üzerinde yapılan veya yapılacak olan bazı projelerden dolayı bu taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kamulaştırma işlemlerini yapacak kurumların yetkilendirilmelerini de gerçekleştirdi.

HANGİ İLLERDE, HANGİ PROJELER İÇİN KAMULAŞTIRMA YAPILACAK?

Yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre Malatya ili Darende ilçesinde bulunan Beybağı, Günpınar, Kılıçbağ, Mehmet Paşa, Nadir ve Sayfiye mahallelerinde bulunan bazı taşınmazların Aşudu Deresi taşkın koruma ve altyapı projesi kapsamında acele kamulaştırılmalarına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kamulaştırma işlemi için Darende Belediyesini yetkilendirdi.

Yayımlanan bir diğer Cumhurbaşkanı kararına göre Adana’da tesis edilecek olan 154 kV 8Zeytinli TM – Sasa TM)Brş. N. - Zafer TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında belirlenen taşınmazlarda dierek yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulması suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kamulaştırma işleminde yetkiyi Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne verdi.

İzmir’in Dikili ilçesinde Doğal Gaz Boru hattı projesi kapsamında belirtilen güzergaha isabet eden taşınmazlar hakkında da acele kamulaştırma kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kamulaştırma işleminin BOTAŞ tarafından yapılmasını uygun gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu iller için acele kamulaştırma kararları!

Amasya Merkez’e bağlı Kızılkışlacık’ta yapılacak olan Duru Regülatörü ve HES elektrik üretim tesisi için belirlenen taşınmazların EPDK tarafından acele kamulaştırılmalarına karar verildi.

Sarıtepe Rüzgar Enerji Santralinin yapımı için Osmaniye ve Gaziantep’te belirlenen taşınmazların yine EPDK tarafından kamulaştırılmasına dair karar alındı.