Demir fiyatları düşmeye başladı Mayıs ayı inşaat demiri fiyatları açıklandı

İnşaat sektöründe müteahhitlerin iş bırakmasına ve büyük krizler yaşanmasına neden olan demir fiyatları düşen talep ile gerilemeye başladı.
Demir fiyatları düşmeye başladı Mayıs ayı inşaat demiri fiyatları açıklandı

Dolar kuru ve kredi faiz oranlarında yaşanan sert yükseliş ile ekonomik dalgalanmanın en çok etkilediği sektörlerin başında yer alan inşaat sektörü ayakta kalma mücadelesi vermeye devam ediyor. Hem konut fiyatlarının hem de kredi faiz oranlarının çok yüksek seyretmesi nedeniyle konuta olan talep azalmıştı.

Talepte yaşanan düşüşün etkisi ile müteahhitler zorunlu olarak frene basmış, kamuda tedbir kararları da inşaat sektörü üzerinde baskı yaratmıştı. Yaşanan süreçte inşaat sektöründeki yavaşlama inşaat malzemelerine olan talebi de etkilerken inşaat demiri fiyatları düşüşe geçti.

MAYIS AYI GÜNCEL İNŞAAT DEMİRİ FİYAT LİSTESİ YAYIMLANDI! İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARINDA SON DURUM NE?

İnşaat sektöründe yaşanan dalgalanma ne yazık ki her geçen gün biraz daha etkisini arttırırken sektörü en çok zorlayan konuların başında yer alan demir fiyatları bir kere daha güncellendi. Hem dolar kurunda yaşanan gevşeme hem de zayıf talebin etkisiyle inşaat demiri ton fiyatı düştü. Açıklanan rakamlara göre inşaat demiri ton fiyatları illere göre şu şekilde sıralandıB

Ankara 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 24 bin 600 TL

Ankara 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 24 bin 600 TL

Ankara 12'lik inşaat demiri ton fiyatı 23 bin 100 TL

İstanbul 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 24 bin 200 TL

İstanbul 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 24 bin TL

İstanbul 12'lik inşaat demiri ton fiyatı 23 bin 200 TL

İzmir 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 23 bin 900 TL

İzmir 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 23 bin 700 TL

İzmir 12'lik inşaat demiri ton fiyatı 22 bin 700 TL

İnşaat demiri ton fiyatı bir yandan dolar kurunda yaşanan gevşeme bir yandan da talepte yaşanan azalış nedeni ile düşüş yönlü ilerlerken müteahhitler ise fiyatların hala yüksek olduğu eleştirelerini sürdürdü.

Genel Yayın Yönetmeni