Deprem Profesörü Ercan İstanbul değil İzmir depremi geliyor dedi yıkılacak ilçeleri açıkladı!

Yapmış olduğu yorumlar ile dikkatleri üzerine çeken deprem profesörü Ahmet Ercan korkutan açıklamalarda bulundu. Ercan beklenen Büyük İstanbul depremi için tarih verirken bir sonraki büyük deprem için İzmir'i adres gösterdi.
Deprem Profesörü Ercan İstanbul değil İzmir depremi geliyor dedi yıkılacak ilçeleri açıkladı!

Deprem Profesörü Ercan İstanbul değil İzmir depremi geliyor dedi yıkılacak ilçeleri açıkladı! Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem ile Türkiye bir kere daha acı deprem gerçeği ile yüzleşmiş ve ne yazık ki 11 ilimizde yaşanan yıkım nedeniyle 40 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 

Yaşanan deprem tarihe asrın felaketi olarak kayıt edilirken, depremde pek çok ilk yaşanmıştı. Sabah saat 04:17 sularında meydana gelen 7.7 şiddetinde ki ilk deprem Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olarak meydana gelirken ikinci deprem ise 13:24 sularında 7.6 şiddetinde ikinci deprem ise Kahramanmaraş Elbistan merkezli olarak yaşanmıştı. Tarihte ilk kez aynı gün içinde iki büyük deprem yaşanmış oldu. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ NEDEN HATAY'I YIKTI?

Yaşanan depremi değerlendiren Prof. Ahmet Ercan "İlk görüntüler gelince hayretler içinde kaldık. Depremin yıkım gücünün yaklaşık 12 olduğunu gördüm. Bu, Erzincan ve Gölcük'te bile olmamıştı. Ben 8 gibi bir değer bulmuştum. Kırık işleyişiyle ilgili çalışmalar yaptığımız zaman, 2 değil de 3 deprem olduğunu gördük" diyerek depremin neden bu kadar yıkıcı olduğunu da açıkladı. 

 Ercan "Bu yönseme Hatay'a doğru gitmeye başladı. Normalde dalgalar giderken sönümlenir, beklenen bir olay. Burada ise sönümleneceğine dalgalar köpürerek ve büyüyerek gitti Hatay'a doğru. Nedenini bilmiyoruz, bu olağanüstü bir olay. Vuruş gücü arttı" diyerek böyle bir olayın olağanüstü olduğunu dile getirdi. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ, İSTANBUL'DA DEPREM OLACAK MI?

İstanbul depremi hakkında da açıklama yapan Ercan "İstanbul'da hemen deprem beklemiyorum. Şu anda deprem kestirimi yapan arkadaşlarımız, aynı zamanda "deprem önceden bilinemez" de diyorlar ve İstanbul depremi için tarih veriyorlar. Depremle ilgili bilgiler, haftalık meteoroloji raporları gibi verilmez" diyerek İstanbul depremi için 2045 yılını işaret etti. 

İZMİR'DE DEPREM BEKLENİYOR! İZMİR DEPREMİ İÇİN RİSK VAR MI, İZMİR'DE RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

İzmir depremi hakkında da açıklama yapan Prof. Ercan "İleride İzmir kırığı hareket ettiği zaman Melez Ovası'nda olan Bayraklı'da, Bornova'da, Özkanlar'da çok az ev ayakta kalacak. Aynı buradaki manzaraları göreceğiz orada. Kısa süre içinde orası boşaltılıp yeniden tarım alanı haline sokulmalı. Yoksa bunu deprem yapacak" diyerek riskli ilçeleri açıkladı.