Dikkat sizin de başınıza gelebilir! Kiracı 11 TL yüzünden evden çıkarıldı!

İzmir’de bir ev sahibi ile kiracı 11 TL yüzünden mahkemelik oldu. Kiracı 11 TL eksik kira ödediği için mahkemeden tahliye kararı çıktı.
Dikkat sizin de başınıza gelebilir! Kiracı 11 TL yüzünden evden çıkarıldı!

İzmir’in Bornova ilçesinde Erzene Mahallesi’nde bulunan bir evde 5 yıldır kiracı olarak oturan kiracı E.T.’nin başına gelenler ülke gündemine girdi. E.T. 5 yıl önce kiraladığı ev için ev sahibine aylık 1.774 TL kira ödüyordu. Ancak ev sahibine E.T. 11 TL eksik kira gönderdi. Ev sahibi de eksik yatan kira için İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak kiracının evden tahliyesini talep etti.

11 TL EKSİK KİRAYA TAHLİYE KARARI!

Kiracının tahliyesini değerlendiren mahkeme ev sahibi haklı buldu. Kiracının kirayı eksiksiz ödemesi gerektiğini belirten mahkeme kiracının evden tahliyesine karar verdi. Kiracı 11 TL eksik ödediği kira yüzünden evinden oldu. Kiracının avukatı davayı istinafa taşırken burada çıkacak karar ile hüküm kesinleşecek.

BANKA 4 TL KOMİSYON KESMİŞ

Kiracının eksik kira yatırması ile alakalı olarak ayrıntı da ortaya çıktı. Kiracı esasında kirasını sadece 7 TL eksik yatırdı ama banka da 4 TL komisyon kesince ev sahibine gönderilen kira 11 TL eksik oldu. Mahkeme ise eksik tutarın miktarına bakarak değil kiranın eksik yatırılmasına bakarak karar verdi.

KİRA EKSİKSİZ YATIRILMALI

Ev sahibinin davada avukatlığını yapan Mürsel Yiğit mahkemenin verdiği karar ile alakalı olarak bir açıklama yaparak, “Kiracılar anlaşılan rakam üzerinden kiraları net olarak yatırmaları gerekir. Bundan dolayı banka yoluyla kira ödemesi yapılırken karşı tarafa ne kadar ödeme yapıldığının kontrol edilmesi önemlidir. Banka komisyon bedelini kiracı karşılamalı ve kesinlikle kira bedelinden düşülmemelidir. Bu davada 11 TL eksik kira için tahliye kararı çıktı. Bu 5 kuruş dahi olsa bu karar çıkacaktı.” dedi.