DSİ Açıkladı "8.5 Milyon Hektar Arazi Toplulaştırması Yapacağız"

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 2023 vizyonu için çalışmalara devam ettiklerini söyleyerek 8,5 milyon hektar arazi toplulaştırması yapacaklarını açıkladı.
DSİ Açıkladı "8.5 Milyon Hektar Arazi Toplulaştırması Yapacağız"

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 2023 vizyonu için çalışmalara devam ettiklerini söyleyerek 8,5 milyon hektar arazi toplulaştırması yapacaklarını açıkladı. Detaylar haberimizde...

Kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile yazılı açıklama yapan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın merak edilen arazi kamulaştırması hakkında bilgilendirmede bulundu.



Aydın açıklamasında DSİ olarak 2023 hedefleri doğrultusunda kurum olarak 8,5 milyon hektar alanda toplu kamulaştırma yapmayı planladıklarını, modern sulama projeleri ile kırsal kalkınmayı sağlayacaklarını söyledi.



Türkiye'de 28 Milyon Hektar Tarım Alanı Var



DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın Türkiye'de toplam 28 milyon hektar tarım arazisi olduğunu söyleyerek "Türkiye'de arazi toplulaştırması çalışmalarına ilk defa 1961 yılında Konya'nın Çumra ilçesinde başlandı. Bu yıl yapılan yasal düzenleme sonucu ülkemiz genelinde arazi toplulaştırma çalışması yapma yetkisi DSİ'ye verildi.



Daha önce yürütülen 356 arazi toplulaştırması ve tarla içi drenaj projesinin DSİ'ye devri gerçekleştirildi ve süratle çalışmalara başlandı. Devir işlemlerinin gerçekleştirildiği 28 Haziran'dan itibaren bu zamana kadar 90 milyon lira harcama gerçekleştirilerek 66 bin hektar alanda tapu tescil işlemleri tamamlandı.



Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda öncelikle 8,5 milyon hektar alanda modern sulama ve eş zamanlı olarak arazi toplulaştırma projelerini hayata geçirerek kırsal kalkınma hedeflerine katkı sunmayı hedefliyoruz." dedi.



200 Doğal Arıtma Tesisi ve 1.599 Foseptik Yapıldı



Köylere yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Aydın "İçme suyu şebekelerinin yanı sıra su depoları da inşa edilirken, bu zaman kadar 212 kilometre içme suyu şebekesi ve 52 su deposu yapılmıştır. Parsel içinde bulunan ve tarımsal faaliyetleri zorlaştıran taşların arazi toplulaştırma projeleri dahilinde toplanmasıyla kullanılamayan alanlar tarıma kazandırılmıştır. Bugüne kadar 38 milyon metreküp taş toplama işi gerçekleştirilmiştir." açıklamasında bulundu.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"