Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul Açıklaması!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Ekrem İmamoğlu katıldığı canlı yayında Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamada bulundu.
Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul Açıklaması!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Ekrem İmamoğlu katıldığı canlı yayında Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamada bulundu.

Ana muhalefet partisinin İYİ Parti ile kurmuş olduğu ortak ittifakın adayı olan Ekrem İmamoğlu dün özel bir televizyon kanalında yayımlanan canlı yayına katılarak projelerini açıkladı.



Ekrem İmamoğlu sunucu tarafından kendisine yöneltilen Kanal İstanbul projesi hakkında ise olumsuz konuşarak seçilmesi durumunda projenin erteleneceği sinyallerini verdi.



Kanal İstanbul İhalesi Yapılırsa Ne Olacak?



Hükümet tarafından açıklandığı gibi Mart ayına kadar Kanal İstanbul ihalesi düzenlenir ve proje başlarsa ve AK Partinin İstanbul'da seçimi kaybetmesi durumunda Kanal İstanbul projesinin akibeti de merak konusu oldu.



Çünkü CHP Adayı Ekrem İmamoğlu proje hakkında "İstanbul'un önceliği nedir? Önceliği olmayan bir konuyu bırakın burada tartışmayı. Ben Kanalistanbul'la ilgili 1 saat anlatabilirim. Tahrip aldığı alan, denize vereceği zarar, hafriyat yükünün kullanılacağı alandaki sorunlar. Birçok teknik konum va. İstanbul'da hissedilen en büyük sorun trafik.



Deprem derhal tedbir alınması gereken bir konu. 1999'dan beri depremi konuşuyoruz. Toplanacak alan kalmadı İstanbul'da. Kanalistanbul'dan önce bu ilin sorunları var. Bu ilin acilen metroya ihtiyacı var. Bizi ulaşım adına tamamen işimiz orada olmalı. Şu anda raylı sistemin payı yüzde 14. Biz buna yoğunlaşacağız. Doğruyu alkışlarız, yanlışa dur deriz" diyerek proje hakkında olumsuz konuştu.



İmamoğlu İlk Hedefimiz Trafik Yükünü Azaltmak



Projelerini anlatan İmamoğlu "İlk icraatım şu ulaşımla ilgili acil eylem planlarıyla ilgili çok değerli masalar kuracağız. Taksicinin, servis şoförünün, minibüsçünün derdi var. Öğrencilerin ulaşım derdi var. Aktarmadan dolayı ödediği yüksek ücretler var.



Birçok konuda problem masaya yatırılacak. Milyonlarca insan belki hayatlarında bir dafa büyükşehir belediyesini ziyaret edecek. Bizim onların sorunlarına dokunduğumuzu hissedecekler" diyerek ağırlığı ulaşıma vereceklerini söyledi.



Emlak365.com