Ev sahiplerinden kiralara asgari ücret zammı! Hiç vakit kaybetmeden harekete geçtiler!

Asgari ücrete zam gelmesini gerekçe gösteren ev sahipleri kiralara da benzer oranlarda zam uygulamaya başladılar. Zam kararı açıklanmadan önce 6.000 TL'ye ilana çıkan bazı evlerin kiralarının gün sonunda 9.000 TL'ye yükseldiği görüldü.
Ev sahiplerinden kiralara asgari ücret zammı! Hiç vakit kaybetmeden harekete geçtiler!

Türkiye'de kiralara yapılan fahiş zamlar gündemden düşmüyor. Zam yapmak için fırsat kollayan ev sahipleri hiç vakit kaybetmiyorlar. Her türlü gelişmeyi kira zammına çevirmeyi başaran bu fırsatçı ev sahipleri asgari ücret zammından da kendilerine pay çıkarmak için harekete geçtiler. Kira fiyatlarına zam uygulayan ev sahipleri bunun gerekçesini ise asgari ücret zammı olarak gösterdiler.

KİRALARA ASGARİ ÜCRET AYARI!

bazı ev sahipleri asgari ücretliler kadar büyük bir merakla asgari ücret zammının açıklanmasını bekliyordular. Asgari ücrete yapılan zammı kira fiyatlarına uygulamayı bekleyen ev sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam kararını açıklamasının hemen ardından kiralık ev ilanlarını değiştirdiler. İnternette bazı sitelerde ilan yayınlayan ev sahipleri bugün o ilanlarda değişikliğe gittiler. 

Ev sahipleri kiralık ilanı yayınladıkları bazı evlerinde fiyat artışlarına gittiler. Asgari ücret zammı açıklanmadan önce 6.000 TL ile kiraya verilmek istenen evlerin kira fiyatları zam kararının ardından 9.000 TL'ye yükseldi. Diğer kiralık ev ilanlarında da benzer fiyat değişimleri görüldü. Artık kiralık ev arayan vatandaşlar çok daha yüksek bedelleri ödemek zorunda kalacaklar. Yapılan bu kira zamları kısa bir süre sonra genel bir zam eğilimine dönüşüyor. 

SAKIN KABUL ETMEYİN!

Asgari ücret zammı ile kira fiyatlarının yükselmesi eğilimi ev sahiplerinin hukuki olmayan bir taleple kiracıların kapısını çalmalarına da neden oluyor. Mevcut kiracılarının kiralarına asgari ücret zammı talep eden ev sahipleri kiracıları bu anlamda taciz etmeye başladılar. Öncelikle bu zammın herhangi bir yasal dayanağı bulunmuyor. Asgari ücret zammı ile kira zammı arasında herhangi bir yasal bağlantı bulunmuyor. Ayrıca ev sahipleri kiraya herhangi bir şekilde ara zam yapamazlar. Ev sahiplerinin böyle bir zam talebi ile kiracılara teklifte bulunmaları durumunda kiracıların kesinlikle bu zammı kabul etmemeleri gerekiyor.