Ev yaptıracaklar, yatırım yapacaklar dikkat! Belediyeden satılık konut imarlı arsalar!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleyle 62 adet konut imarlı arsa satışı yapılacak. Konut imarlı arsalar nerede ve ne kadarlık fiyat açıklandı?
Ev yaptıracaklar, yatırım yapacaklar dikkat! Belediyeden satılık konut imarlı arsalar!

Türkiye’de konut imarlı arsalar özellikle deprem felaketinin ardından çok daha kıymetli bir hale geldi. İnsanları konut imarına açık olan bir arsa satın alarak bu arsalar üzerinde müstakil evler yaptırmayı tercih ediyorlar. Ancak Türkiye genelinde arsa stokunda da sıkıntı yaşanıyor. Konut imarlı arsa ya hiç bulunamıyor veya milyonlarca liralık fiyatlar biçiliyor. Belediyeler ise ihale ile bazen konut imarlı arsaların satışını yapabiliyorlar. Bu tanıma uyan son arsa satış ilanını Kayseri Büyükşehir Belediyesi yayınladı.

SATILIK 62 KONUT İMARLI ARSA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan ilanda yer alan bilgilere göre 62 adet konut imarlı arsa satışa çıkarıldı. Bu satışın açık teklif usulü ile yapılacak ihale ile gerçekleştirileceği de bildirildi. 18 Nisan’da ihaleler yapılarak arsaların yeni sahipleri belirlenecek. Arsalar için en yüksek bedelleri ödemeyi teklif edenler bu gayrimenkullerin sahibi olacaklar. İhale bedelinin ödenmesi ile beraber de tapu tescil işlemi yapılacak.

ARSALAR NEREDE VE FİYATLARI NE KADAR?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkaran 62 adet arsanın da Kocasinan ilçesinde Güneşli Mahallesi’nde bulundukları bildirildi. Tüm bu arsalar için ayrı ayrı muhammen bedeller belirlendi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri tarafından çalışmalar yapılarak bu arsalar için 650 Bin TL ve 750 Bin TL tutarlarında muhammen bedeller belirlendi. Arsaların büyüklükleri ise 697 metrekare ile 717 metrekare arasında değişiyor.

ARSALARIN SATIN ALANLAR MÜSTAKİL EV YAPABİLİRLER

Bu arsaları satın alanlar yeni mülklerinde istedikleri gibi imar durumuna uygun olacak şekilde müstakil ev yapma imkanı bulacaklar. Ayrıca arsaların yine imar durumlarına göre katlı yapılar da bu arsalar üzerinde yapılabilecek. Bu konuda detaylı bilgi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden alınabilecek.