Fiyat Farkı Kararnamesi Çıkacak Mı, Ne Zaman Çıkacak Belli Oldu Mu?

Kamu müteahhitleri yükselen dolar kuru ve artan maliyetler nedeni ile sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor.
Fiyat Farkı Kararnamesi Çıkacak Mı, Ne Zaman Çıkacak Belli Oldu Mu?

Kamu müteahhitleri yükselen dolar kuru ve artan maliyetler nedeni ile sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor. Bu sıkıntılı dönemde müteahhitlerin tek çaresi ise fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye kararnamesi olarak görülüyor.

Müteahhitlerin bu yönde yapmış oldukları çağrılar neticesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan açıklamada bulunmuş ve kimseyi mağdur etmeyeceklerini dile getirmişti.



Cahit Turhan "tasfiye kararnamesi çıkacak" müjdesini 26 Eylül tarihinde vermişti. Aradan geçen zamana rağmen beklenen kararname Resmi Gazete de yayımlanmadığı için müteahhitlerin umutları kırıldı.



Tasfiye Kararnamesi Çıkacak Mı, Çıkmayacak Mı?



Müteahhitler tarafından yaşanan en büyük endişe ise hükümetin enflasyonla mücadele kapsamında söz vermiş olmasına rağmen tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi çıkarmama ihtimali oldu.



Geçen hafta İMKON toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise müteahhitlerden gelen ısrarcı sorular üzerine ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir tarih bulunmadığını ancak söz konusu kararname üzerinde çalışmaların devam ettiğini söylemişti.



Yani söz konusu yasal düzenleme yapılacak, fiyat farkı kararnamesi kesin olmamakla beraber tasfiye kararnamesi kesinlikle çıkarılacak. Müteahhitler ise bu konuda kendilerine bu yasal hakkın mümkün olan en kısa sürede tanınmasını istiyorlar.



Konkordato İlan Eden İnşaat Şirketleri Artıyor



İnşaat sektörü yaşanan bu sıkıntılı dönemde en fazla etkilenen sektörlerin başında yer alırken konkordato ilan eden inşaat şirketleri sayılarındaki artışta bu çarpıcı gerçeği gözler önüne seriyor. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan daha önce yapmış olduğu açıklamasında "Bir kararnameyle taraflara, sözleşmenin idare tarafı olarak alternatifli öneriler getireceğiz, 'Ya tasfiye et ya devret ya da bu kurallara göre fiyat farkını kabul et ama hiçbir şekilde ülkeyi terk etme.' Sizler bizim için önemlisiniz." diyerek sevindirici bir müjde vermişti.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"