Gürültücü Komşular Dikkat: Evinizden Olabilirsiniz! Gürültü Yapan Komşu Nereye Şikayet Edilir?

Komşular arasında yaşanan en büyük sorunlardan biri de gürültü şikayetleri olarak öne çıkıyor. Çocuğu olan aileler komşularının sürekli olarak kendilerini baskı altına aldığından yakınırken gürültü yapan üst komşu şikayet sorunları da her geçen gün artıyor. Peki, gürültü yapan komşuyu nereye şikayet edebilirim, apartmanda kaça kadar gürültü yapabilir, gürültü yapan komşu nasıl uyarılır, zabıtaya komşu şikayeti, gürültü yapan komşu çocuğu, inadına gürültü yapan komşu nasıl şikayet edilir, yasal h
Gürültücü Komşular Dikkat: Evinizden Olabilirsiniz! Gürültü Yapan Komşu Nereye Şikayet Edilir?

Komşular arasında yaşanan en büyük sorunlardan biri de gürültü şikayetleri olarak öne çıkıyor. Çocuğu olan aileler komşularının sürekli olarak kendilerini baskı altına aldığından yakınırken gürültü yapan üst komşu şikayet sorunları da her geçen gün artıyor. Peki, gürültü yapan komşuyu nereye şikayet edebilirim, apartmanda kaça kadar gürültü yapabilir, gürültü yapan komşu nasıl uyarılır, zabıtaya komşu şikayeti, gürültü yapan komşu çocuğu, inadına gürültü yapan komşu nasıl şikayet edilir, yasal haklar neler?

Çok katlı binalarda yaşam her geçen gün artarken ne yazık ki komşular arasında da gürültü şikayetleri artıyor. Bazen komşular arasında yaşanan tartışmaların dozu artarken konu hakkında taraflar yasal haklarını araştırmaya devam ediyor.



Çocuğu olan aileler diğer komşuları tarafından sürekli olarak baskı altında tutulduklarını belirterek kendi evlerinde diken üzerinde yaşadıklarını dile getirerek şikayetçi olurken aynı binada oturan diğer komşular ise sabahın erken ve gecenin geç saatlerinde çocukların yapmış olduğu gürültü nedeniyle rahatsız olduklarını iddia ediyorlar.



GÜRÜLTÜ YAPAN KOMŞU NASIL UYARILIR?



Konu hakkında bugünkü köşe yazısında değerlendirmede bulunan Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu iki tarafında şikayetlerini değerlendirdi. Okurlarından gelen soruları yanıtlayan Armutçu komşuluk hukuku kapsamında öncelikle tarafların kendi aralarında uzlaşmaya varmaları yönünde çağrıda bulundu. Atılacak ilk adımları gürültü yapan kişi kiracı ise durumdan ev sahibini haberdar etmeleri, apartman ya da site yöneticisine başvuru yapılması, yönetim planındaki konu hakkında yaptırımlar varsa uygulamaya alınması olarak sıralandı.



Gürültücü Komşular Dikkat: Evinizden Olabilirsiniz! Gürültü Yapan Komşu Nereye Şikayet Edilir?



ZABITAYA KOMŞU ŞİKAYETİ



İkinici çare ise komşunun zabıtaya şikayet edilmesi olarak tanımlayan Armutçu "Bu kadar uyarıya rağmen komşularınız sizi rahatsız etmeye ve gürültüye devam ederse, belediye zabıtasına şikâyet ederek idari para cezası kesilmesini sağlayın. Yapacağınız şikâyete göre gürültücü komşuya Kabahatler Kanunu’nun 36. maddesine göre 190 lira, Çevre Kanunu uyarınca ise 1461 lira para cezası uygulanabilir" diyerek para cezası kesileceğini söyledi.



GÜRÜLTÜYÜ KESMEYEN KOMŞU EVİNDEN OLABİLİR!



Komşunun gürültü yapmaya devam etmesi halinde Armutçu "KMK’nın “kat mülkiyetinin devri mecburiyeti” başlıklı 25. maddesine göre şikâyetçi olunan bir komşu, diğerlerini rahatsız ediyor, haklarını ihlal ediyor ve bu davranışlar da “çekilmez bir durumda” ise şikâyetçi olan kat malikleri, o malikin mülkiyet haklarının kendilerine devredilmesini hâkimden isteyebilirler. Özeti, tüm komşular birleşerek “apartman yaşantısını çekilmez kılan” o komşunuzun dairesini satın alabilirsiniz" diyerek satış için kanuni hak bulunduğunu söyledi.



Yapılan tüm uyarılara rağmen gürültü yapmaya devam eden komşular ev sahibi olsalar dahi evlerini kaybetme riski ile karşı karşıya bulunuyor.



Emlak365.com