Hakedişlerin Zamanında Ödenmemesi Nedeniyle Konkordota İlan Eden İnşaat Şirketleri Artıyor

Kamu projelerinin yavaşlatılması devam eden projelerde hakedişlerin ödenmemesi sorununu ortaya çıkardı.
Hakedişlerin Zamanında Ödenmemesi Nedeniyle Konkordota İlan Eden İnşaat Şirketleri Artıyor

Kamu projelerinin yavaşlatılması devam eden projelerde hakedişlerin ödenmemesi sorununu ortaya çıkardı. Zor günler geçiren müteahhitler birde hakedişlerini alma sıkıntısı yaşayınca konkordato ilan eden şirket sayısında artış kaçınılmaz oldu.

Maliyet artışlarında yaşanan artış inşaat şirketlerini konkordato ilan etme zorunluluğuna sürüklüyor.



Müteahhitlerin yaşadıkları olumsuzluklara eklenen hakedişlerde gecikme konkordata sürecini hızlandırdı. İnşaat sektöründe çok sayıda kamu ihalesini başarı ile tamamlayarak marka değeri oluşturmayı başaran As İnşaat'ta ne yazık ki konkordato ilan eden inşaat şirketleri arasına katıldı.



DSİ Hakediş Ödemeleri Gecikti, Şirket Ödeme Zorluğuna Girdi



Özler Grup yapmış olduğu açıklaması ile DSİ hakediş ödemelerinde yaşanan gecikme nedeni ile konkordato ilan etmek zorunda kaldıklarını duyurdu. Özler Grup’un Genel Müdürü Tuğsan Erkan Özler konkordata ilan etmek zorunda kaldıkları süreci anlatarak “Biz grup olarak olarak konkordatoya gittik.



Asyapı İnşaat ve Efetaş Mühendislik 15’er yıllık, Özler Makina ise 25 yıllık bir firmadır. Konkordato talep etme sebebimiz As Yapı’nın DSİ’ye yaptığı işlerden ödenek alamamasından kaynaklanıyor. Yaklaşık 15 -16 milyon TL civarında bir hakediş var.



Bankalar üstümüze geleceğinden dolayı firmalarımız için mecburen konkordato kararı aldık. Şu an için 27 personel çalışıyor. Ancak aktif olduğumuz dönemde 120-130 personel çalışıyordu.DSİ’den 2018 yılından bu yana düzgün bir ödenek alamadık. Zaten mart ve nisan aylarında DSİ”nin proje işleri durduruldu ve herhangi bir ödenek çıkmadı.” dedi.



DSİ Hakediş Ödemeleri Durdu Mu?



DSİ ihalesi alarak iş yapan şirketler ise 2 haftadır hakediş ödemesi yapılmadığını iddia ederek kamu kurumlarından hakediş ödemesi yapılmaması ve beklenen tasfiye kararnamesi ile fiyat farkı kararnamesi müjdesinin çıkmaması durumunda iflas ve konkordato haberlerinin çoğalacağını dile getirdiler.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"