Halkbank başvuru ekranı açıldı 500 TL para iadesi IBAN numarasına yatacak

Müşterilerinin işlemlerini kolaylaştırmak adına internet şubesini her geçen gün geliştirmeye devam eden Halkbank 500 TL para iadesi için de başvuruları yine internet üzerinden almaya başladığını açıkladı. TOKİ başvuru para iadesi 2022 başladı.
Halkbank başvuru ekranı açıldı 500 TL para iadesi IBAN numarasına yatacak

Devlet bankaları vatandaşın her türlü talep ve ihtiyacını karşılamak adına yeni paketlerini peş peşe kullanıma sunarken bankalarda oluşan aşırı yoğunluğun önüne geçmek için internetten sunduğu hizmetlerin sayını arttırıyor. Acil nakit paraya ihtiyacı olan müşterilerine ihtiyaç, ev almak isteyenlere konut ve 2023 senesine yeni arabası ile girmek isteyenlere de taşıt kredisi destekleri paketinde en uygun faiz oranlarını Halkbank sunuyor.

Banka aynı zamanda kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ başvuru işlemlerinde de de hizmet verirken yapılan TOKİ kurası ile adı çıkmayan kişilere de para iadesi için internet üzerinden başvuruları almaya başladı. TOKİ 250 bin sosyal konut projesine başvuru yapan ancak kurada adı çıkmadığı için ev sahibi olma hakkını kaybeden kişilere 500 TL para iadesi yapılıyor.

HALKBANK TOKİ 500 TL PARA İADESİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeni ile dar gelirli vatandaşın ev sahibi olma umutları sona ererken devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile TOKİ girmişti. Pandemi nedeni ile geçen sene başvurusu alınmayan TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde bu sene rakamlar arttırılmış, 250 bin sosyal konut projesi için başvuru alınacağı ilan edilmişti.

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklama ile bu sene satışa sunulan 250 bin sosyal konut için toplam 8 milyon kişinin başvuru yaptığını bunlardan 5 milyonunun başvurusunun kabul edildiğini duyurmuştu. 30 Ekim 2022 tarihi itibari ile TOKİ konut başvurusu sona ermiş 7 Kasım tarihi itibari ile ise hak sahiplerini belirlemek adına kura çekilişleri başlamıştı.

TOKİ 2022 BAŞVURU PARASI İADESİ ŞARTLARI NELER?

Kura çekilişi ile adı çıkan kişiler ev sahibi olmaya hak kazanırken kurada adı çıkmayan kişiler için ise TOKİ başvuru para iadesi ekranı açılmıştı. Halkbank TOKİ başvuru parası iadesi için başvuruların internetten de yapılabileceğini açıkladı. 500 TL para iadesi için başvuru yapılan IBAN numarası ile başvuru sahibinin aynı kişi olması zorunluluğu uygulanacak. Yani başvuru yapan kişinin sadece kendi adına olan IBAN numarasına para iadesi yapılacak. Onay ekranında yine başvuru esnasında verilen kimlik numarası ve telefon numarasının girilmesi istenecek.