Haluk Levent açıklama yaptı! Ahbap'tan yeni proje, TOKİ ile anlaşıldı!

Ünlü sanatçı Haluk levent Ahbap üzerinden toplanan deprem yardımlarının nasıl kullanılacağına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Buna göre Ahbap’a yapılan yardımların bir kısmı ile deprem bölgesinde acil konutlar inşa edilecek.
Haluk Levent açıklama yaptı! Ahbap'tan yeni proje, TOKİ ile anlaşıldı!

Ünlü sanatçı Haluk Levent’in liderliğinde kurulan ve depremden çok önce de faaliyet gösteren Ahbap Derneği son günlerde çok büyük tartışmalara konu ediliyor. Ahbap’a yapılan yardımların güvenli olmadığını iddia eden bir kesim olsa da vatandaşların önemli bir kısmı Ahbap’a güvenerek yardımlarını gönderiyorlar. Haluk Levent’’in önderliğinde Ahbap da deprem bölgesinde çeşitli yardımlarda bulunurken farklı projelere da imza atmak için hazırlanıyorlar. Haluk Levent bu konuda yeni bir açıklama yaparak deprem bölgesinde yapılacak yeni bir projeyi kamuoyuna duyurdu.

HALUK LEVENT AÇIKLADI!

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Haluk Levent, “Bugün bir açıklama yapacaktım ve 22:00 saatini vermiştim. O kadar çok spekülasyon yapıldı ki herkes toplanan bağışlara el konulacağını, bu bağışları Kızılay’a ve AFAD’a aktaracağımı yazıp çizmeye başladı. Olay çok büyümesin diyerek açıklamamı biraz erken yapma kararı verdim.” dedi.

Ahbap’ta toplanan paranın kendi namusu olduğunu söyleyen Haluk Levent, “Açıklayacağım durumdan önce ifade etmek istiyorum ki buraya güvenerek para gönderen herkesin parası benim namusumdur. Hiç kimseye ya da kuruluşa vermem, veremem. Kimse de bunu benden istemedi.” ifadelerini kullandı.

AHBAP TOKİ İLE ACİL KONUT YAPACAK!

Haluk Levent yapılacak yeni projeyi açıklayarak, “Şu anda deprem bölgelerinde yüz binlerce insanımız evsiz ve donuyorlar. İlk iş olarak TOKİ ile görüştüm. Acil olarak konut yaptıracağız. İnsanları bir an önce güvenli evlerine sokmak zorundayız. Bu işin kalıcı çözümü budur.” şeklinde konuştu.

Ek olarak bir duyuru daha yapan Haluk Levent, “Açıklayacağım konuya gelince bu konuda da bilgi vermek istiyorum. Son 2 gündür bazı işgüzarların sahada Ahbap faaliyetlerini aksatmaya yönelik bazı girişimler yaptıklarını gördük. Açıkçası tıkanma noktasına gelmiştik. Dünden beri ilgili yerlere onlara dair şikayetlerimizi bildirdik. Yetkililer sağolsun olayı çözdüler ve Ahbap sahada kalmaya, depremzedelere yardım etmeye devam ediyor.” dedi.

TOKİ ÇALIŞMALARI BAŞLATTI!

TOKİ tarafından deprem bölgesinde konutların inşasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Mart ayı içerisinde 30 bin konutun temeli atılacak. Bu konutların inşa edileceği yerlere dair saha tespit çalışmaları yapılıyor. Haluk Levent’in açıkladığı acil konut yaptırımına dair projenin bu ilk konutlar içerisinde olması bekleniyor.