İmar Barışı Başvurusu İçin Son Günler

İmara aykırılık taşıyan taşınmazlara devletle barışma şansı tanıyan imar barışı için son başvuru tarihi yaklaştı. Detaylar haberimizde...
İmar Barışı Başvurusu İçin Son Günler

İmara aykırılık taşıyan taşınmazlara devletle barışma şansı tanıyan imar barışı için son başvuru tarihi yaklaştı. Detaylar haberimizde...

İmara aykırılık taşıyan yapıların bu sorunlarını gidermesi ve devlet ile barışmasını sağlamak amacı ile imar barışı hayata geçirilmişti.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı ilk çıktığı dönemde imar barışı mı, imar affı mı tartışmaları ile gündeme gelmişti İlerleyen zamanla imar barışı başvuru sayısı kademeli olarak artmıştı.



İmar Barışı Son Başvuru Tarihi Ne Zaman Dolacak?



İmar barışı son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 olarak açıklanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu tarihi uzatmazsa imar barışı başvuru tarihi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. Yapı kayıt belgesi ücreti son ödeme tarihi ise 31 Aralık 2018 olarak belirlenmişti.



Konu hakkında açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan "İmar Barışı, 2981 Sayılı İmar Yasası, imar ve gecekondu yasalarına uymayan şekilde inşa edilmiş ya da inşa aşamasında olan bütün yapılar hakkında uygulanacak işlemleri düzenleyen ve hak sahiplerinin mülkiyet sorunlarını çözen ve İmar Affı olarak bilinen kanundur.



Başvuru için artık son günler. Özellikle Yenice Mahallemizdeki sahil şeridinde bulunan iskansız yapı sahiplerinin en kısa sürede başvurularını tamamlamaları çok büyük önem arz etmektedir. Bu durumda olan tüm yapılar bu kanundan faydalanmalıdır" diyerek vatandaşları uyardı.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"