İmar Barışına Başvuru Sayısı Rekor Kırdı "Şimdiye Kadar 4.6 Milyar TL Toplandı"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışına başvuru sayısı ve toplanan imar barışı ücretleri hakkında açıklamalarda bulundu.
İmar Barışına Başvuru Sayısı Rekor Kırdı "Şimdiye Kadar 4.6 Milyar TL Toplandı"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışına başvuru sayısı ve toplanan imar barışı ücretleri hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 31 Ekim 2018 tarihi itibari ile sona erecek olan imar barışı başvuruları hakkında açıklamada bulundu.



Şimdiye kadar 7 milyon 110 bin 243 kişinin yapı kayıt belgesi başvuru formu doldurduğu açıklanırken bu kişilerden 973 bin 791 kişi imar barışı ücretini ödeyerek yapı kayıt belgesi aldı.



Devletin Kasasına İmar Barışından Giren Para Belli Oldu



İmar barışına başvuran kişi sayısı 7 milyon sınırını aşarak 7 milyon 110 bin 243 olarak açıklandı.



Yap Kayıt Belgesi alan kişi sayısı ise 973 bin 791 olarak açıklandı. Bilindiği üzere imar barışı son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 tarihinde sona ererken imar barışı son ödeme tarihi kapsamında yapı kayıt belgesi ücreti son ödeme tarihi 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek.



İmar barışı ücreti olarak şimdiye kadar toplanan para toplamı ise 4 milyar 602 milyon 210 bin lira olarak açıklandı. En fazla imar barışı başvurusu konut için yapılırken;



Konutlarda imar barışı için 6 milyon 77 bin 529 başvuru,



Ticari yapılar için imar barışı 709 bin 938 başvuru,



Tarımsal yapılar için imar barışı 322 bin 383 başvuru,



Güneş enerjisi santrali imar barışı 393 başvuru aldı.



İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılacak?



İmar barışına başvuruda bulunmak istiyorum diyen kişiler e devlet üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formu doldurabilecek. Başvuru yapan kişiler imar barışı SMS mesajı ile imar barışı ödemesi alan bankalar üzerinden yapı kayıt belgesi ücreti yatıracak ve işlemlerini tamamlayacaklar.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"