İmar Planı Mülkiyet Hakkı İçin Anayasa Mahkemesi Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı

İmar planı nedeni ile mülkiyet hakkının ihlal edildiğini savunan kişi tarafından açılan dava hakkında Anayasa Mahkemesi kararı açıklandı.
İmar Planı Mülkiyet Hakkı İçin Anayasa Mahkemesi Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı

İmar planı nedeni ile mülkiyet hakkının ihlal edildiğini savunan kişi tarafından açılan dava hakkında Anayasa Mahkemesi kararı açıklandı. Detaylar haberimizde...

Anayasa Mahkemesi'ne 25 Mayıs 2017 yılında yapılan başvuru sonucunda görülen davada karar verildi.



Bireysel olarak yapılan başvuruda "taşınmazın imar planında kamu hizmet alanına ayrılması nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiası" ile açılan dava da karar verildi.



İmar Planı Yola Terk Hakkında Dava Açıldı



Davaya konu olan olay Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Eskibağlar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan taşınmazın imar planında yola ayrılması nedeni ile açıldı. Taşınmazın imar durumu yol olarak revize edilmesi nedeniyle taşınmaz sahibi kamulaştırma talebinde bulunndu.



Belediyeye kamulaştırma başvurusu yapan kişi trampa teklifi aldı. Yani Belediye takas yolu ile taşınmazı devralmak istedi ancak taşınmaz sahibi trampa teklifi emsal değerinden daha düşük olması nedeniyle teklifi kabul etmedi.



Bunun üzerine taşınmaz sahibi Eskişehir 1. İdare Mahkemesi üzerinden imar planında yol olarak ayrılan taşınmazın rayiç bedelinin ödenmesi istemiyle belediye aleyhine dava açtı. Mahkeme davayı reddederken Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi üzerinden yeni başvuruda bulundu. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi'nin de davayı reddetmesi nedeni ile davacı bu sefer Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.



Anayasa Mahkemesi Kararı



İmar Planı Mülkiyet Hakkı İçin Anayasa Mahkemesi Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"