İnşaat demiri Nisan 2023 fiyatları belli oldu!

İnşaat demiri fiyatlarındaki son durum merak konusu olmaya devam ederken Nisan ayının ilk fiyatları geldi. İnşaat demiri piyasasında neler oluyor? İnşaat demiri için il il fiyatlar ne kadar oldu?
İnşaat demiri Nisan 2023 fiyatları belli oldu!

İnşaat demiri bir betonarme inşaatın en önemli temel yapı malzemelerinden birisini oluşturuyor. Betonarme yapıların sağlam olabilmeleri için kullanılan inşaat demirinin ne kadar önemli olduğu deprem felaketinde görüldü. Standart ölçülerde doğru inşaat demiri kullanmak binaları daha dayanıklı hale getirirken inşaat sektörü inşaat demiri fiyatlarında meydana gelen değişimleri takip etmeye devam ediyor.

İNŞAAT DEMİRİ NİSAN AYI PİYASA ANALİZİ

İnşaat demiri piyasasında oldukça önemli gelişmeler yaşanıyor. Öncelikle fabrikalar KDV hariç olmak üzere demirin ton fiyatını 710 – 740 dolar aralığında belirlemeye devam ediyorlar. Fiyatlarda gerileme yaşanmasına rağmen iç piyasada taleplerde herhangi bir değişim meydana gelmedi. Deprem bölgesinden yoğun talep alınması bekleniyordu ama henüz o bölgede inşaat faaliyetleri beklenen seviyelere ulaşamadı. İnşaat yapan firmaların likidite sıkıntıları da alım yapılacak paranın ortaya konulmasını engelliyor. Bankalar ise kredi musluklarını iyice kıstılar. Bu piyasa ortamında inşaat demiri alımlarının artmasını beklememek gerektiği bildiriliyor.

İç piyasada alım için kimse istekli davranmazken bu durum inşaat demiri fiyatlarını düşürücü etki yapıyor. Fiyatların gerilemesini bekleyenler alımlarını o süreçten sonra gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Her ne kadar fiyat düşüşü beklense de inşaat demiri fiyatlarının yurt dışında belirlendiği ve dolar kuruna bağlı olduğu da unutulmamalı.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR?

1 ton inşaat demiri için fiyat listeleri Nisan ayına özel belirlendi. Buna göre Kalın inşaat demirinin tonu Ankara’da 16.000 TL, İstanbul’da 16.300 TL, İzmir’de 15.900 TL fiyatla satılıyor. İnce inşaat demirinin ton fiyatı ise Ankara’da 16.500 TL’ye, İstanbul’da 16.750 TL’ye, İzmir’de 16.300 TL’ye satılıyor.