İstanbul Karaköy'de 5 katlı binada çökme! Yol trafiğe kapatıldı, inceleme başlatıldı!

İstanbul Beyoğlu Karaköy’de bulunan 5 katlı metruk binanın kısmen çöktüğü bildirildi. Yola düşen beton parçaları nedeniyle Beşiktaş istikametinde yol trafiğe kapatıldı.
İstanbul Karaköy'de 5 katlı binada çökme! Yol trafiğe kapatıldı, inceleme başlatıldı!

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Karaköy semtinde 5 katlı metrul bir binada çökme meydana geldi. Bu kısmi çökme nedeniyle yol araç veya yaya trafiğine kapatılarak tedbir alındı. Bu nedenle bölgede tramvay seferleri de yapılamıyor. Olayın Karaköy’de Kemeraltı Caddesi üzerinde bu sabah saat 6:30 sıralarında gerçekleştiği ve vatandaşların ihbarları üzerine yetkililerin olay yerine gelerek hemen tedbir aldıkları bildirildi.

TADİLAT ÇALIŞMASINDAN MI ÇÖKTÜ?

Çökme meydana gelen bina ile alakalı olarak bazı bilgiler kamuoyuna yansımaya başladı. 5 katlı metruk binada kısa bir süre önce tadilat çalışması başlatılmış. Ancak bu sabah binada kısmi bir çökme meydana gelmiş. Bu çökmenin yapılan tadilat ile alakalı olup olmadığı henüz tespit edilemedi.

EKİPLER HEMEN MÜDAHALE ETTİLER

Vatandaşların ihbarlarının ardından sabahın erken saatlerinde polis, itfaiye, AFAD, İBB yetkilileri olay yerine intikal ettiler. Her kurum kendi sorumluluk alanında önce tedbir sonra inceleme çalışmalarına başladı.

TRAFİĞE KAPATILDI!

Binada gerçekleştirilen incelemede kaldırıma düşen beton parçaları ve binada çökme riskine karşı yola şerit çekilerek Beşiktaş istikameti trafiğe kapatıldı. Tramvay seferleri ise çift yönlü olarak durduruldu.

METRO İSTANBUL’DAN AÇIKLAMA

Metro İstanbul hesabından yapılan açıklamada "T1 Kabataş-Bağcılar hattımızda bölgede bulunan bir binanın yıkılma riski nedeniyle emniyet güçleri tarafından seferlerimiz Karaköy-Tophane arasında durdurulmuştur. T1 hattımız Bağcılar-Karaköy arasında hizmet vermektedir" denildi.

Gerçekleşen kısmi çökme nedeniyle yetkililerin binada incelemeleri devam ediyor. Bu incelemeler neticesinde binanın tamamen yıkılmasına gerek olup olmadığına karar verilerek hareket edilecek.