İstanbul Konut Projeleri İçin Yabancı Akını! 35 Milyar Dolarlık Satış Yapıldı

Türkiye İçin Kazanç Vakti, yükselen döviz kuru ve ev alan yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi gibi pek çok teşvik yabancıların konut alımını hızlandırdı.
İstanbul Konut Projeleri İçin Yabancı Akını! 35 Milyar Dolarlık Satış Yapıldı

Türkiye İçin Kazanç Vakti, yükselen döviz kuru ve ev alan yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi gibi pek çok teşvik yabancıların konut alımını hızlandırdı. Detaylar haberimizde...

İstanbul Avrupa Yakası konut projeleri deyim yerindeyse yabancı akınına uğradı. Yabancılar markalı konut projeleri kadar otel, AVM ve büyük projelere de yatırım yapmayı tercih ediyor.



TTR Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tataroğlu, Demirören Haber Ajansı'na yapılan açıklamaya göre özellikle de Çinli ve Katarlı iş adamlarının yoğun ilgisi bulunuyor.



Kanal İstanbul Yakını Projeler Yok Satıyor



Tataroğlu açıklamasında "Son dönemde yabancı yatırımcının ilgisi daha fazla arttı" diyen Fatih Tataroğlu, Özellikle Avrupa Yakası'nda havalimanına yakın olan bölgelerde, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta konut alımları arttı.



Bunu birkaç gerekçeye de bağlıyoruz. Son dönemdeki teşvikler ile alım kabiliyetlerinin artması, vatandaşlık mevzuatıyla alakalı düzenleme, son 1-1,5 ayda ciddi anlamda talebi arttırdı. Bunun yanı sıra Kanal İstanbul Projesi'nin bulunduğu bölgede de alımlar artmaya başladı" diyerek projenin konut satışlarına olan etkisini gözler önüne serdi.



Yabancılar Yalı ve Köşk Satın Almak İstiyor



Yabancıların konut alım tercihlerini de değerlendiren Tataroğlu "Bunun ana başlıklarını otel ve alışveriş merkezleri oluşturuyor. Bunlar çok yakın zamanda gerçekleşecek, alt yapıları hazırlanmış, belli aşamalara gelmiş konular. Yakın zamanda sadece Çinli ve Körfez ülkelerinin İstanbul'daki gayrimenkullere yönelik taleplerinin değeri 35 milyar doların üzerinde.



Bu da ülkemize katkı sağlayacak boyutta bir bütçe. En önemli konu, yabancı sermayelerin buradaki alım kabiliyetini, alışveriş hacmini yükseltmesi açısından, ilgili kurumlar ve müşavirlik firmalarının hassasiyet göstermesi. Eğer doğru yönetilirse bu rakamların çok daha üzerine çıkılacağı ortada" dedi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"