İstanbullular sağlam evlere geçiyor depo talepleri arttı

Kahramanmaraş depremi sonrasında gözler İstanbul'a çevrildi. İstanbul'da deprem riski nedeni ile yaşanan panik yaşam tercihlerini değiştirdi.
İstanbullular sağlam evlere geçiyor depo talepleri arttı

İstanbullular sağlam evlere geçiyor depo talepleri arttı - İstanbul'da beklenen büyük deprem Kahramanmaraş depremi sonrasında büyük bir panik dalgası yarattı. Depremde 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ile bir kere daha binaların güvenirliği sorgulanmaya başlanmıştı. 

Vatandaşlar kendilerini korumak adına daha küçük ve güvenli evlere yönelirken evlerini küçülten kişiler sığmaya eşyalarını depolara kaldırmaya başladı. İstanbul'da kiralık depo fiyatları 500 TL ile 8 bin TL arasında değişirken depo taleplerine yüzde 40'a varan oranda zam geldiği belirtildi. 

KİRALIK DEPO ÜCRETLERİNE DEPREM ZAMMI!

Yako Groups'un Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez konu hakkında yaptığı açıklaması ile "İstanbul'dan gelen taleplerde kişiler genellikle Ege Bölgesi'nde bir arsaya tiny house konumlandırmak istiyor. Tiny houselara yönelik talepler her geçen artıyor. Deprem sonrası talepler önceki aya oranla yüzde 120 gibi göze çarpan bir artış gösterdi" diyerek  depremin ardından Tiny House evlere olan ilginin arttığını belirtti. 

Ölmez yaptığı açıklamasında "İmarsız arsası olanlar tek yasal çözüm olan tiny house'lara rağbet etmeye başladı. Biz bunu daha önce de pandemi döneminde de yaşamıştık. Bu kapsamda 2020'de taleplerde yüzde 400, 2021'de yüzde 78, 2022'de de yüzde 56 artış yaşanmıştı. Kriz dönemleri, tiny house taleplerinin artmasına sebep oluyor" diyerek talepte yaşanan artışın dikkat çektiğini söyledi.