Kanal İstanbul iptal mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklama

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak öne çıkan Kanal İstanbul projesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklamalar geldi.
Kanal İstanbul iptal mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklama

Kanal İstanbul iptal mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklama - Yapılması durumunda Cumhuriyet tarihinin bugüne kadar yapılan en büyük projesi olacak Kanal İstanbul hakkında yeni açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. 

İlk olarak Cumhur İttifakına katılan Fatih Erbakan tarafından yapılan "Kanal İstanbul projesine karşıyız" açıklaması ile dev proje bir kere daha tartışılan gündem maddeleri arasına girmişti. İlk kazmanın 2023 yılında vurulacağı ilan edilen ancak bu seferde depreme takılan proje hakkında son açıklama ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ İPTAL Mİ, YAPILACAK MI?

Kanal İstanbul projesi hakkında Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kere daha muhalefete yüklendi. CHP Genel Başkanı ve altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şimdi de Kanal İstanbul’un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay Bay Kemal, kesemeyeceksin!" dedi. 

 Erdoğan konuşmasında Toplanıp dağılanlarla değil söz verip yapanlarla beraberiz. İşte Cumhur İttifakı bu. Proje yapamayanlar temel atamazlar. Bugüne kadar Elazığ’da 29 bin 418 konut yaptık. Durmadık Bay Bay Kemal. Acaba senin belediyelerin kaç konut yaptılar? İzmir’de Antalya’da Muğla’da ne yaptılar?

Vaktimizin bir kısmını mecburen bunlarla mücadeleye ayırdık. Şimdi de Kanal İstanbul’un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay Bay Kemal, kesemeyeceksin" diyerek bir kere daha Kanal İstanbul projesini yapacaklarını ifade etti.