Kara Kıta Türk Müteahhitler Tarafından İnşa Edilecek

Türkiye Müteahhitler Birliği, Türk müteahhitler tarafından yurt dışında gerçekleştirilen inşaat projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Afrika'da yapılan projelerin sayılarında büyük artış yaşandı.
Kara Kıta Türk Müteahhitler Tarafından İnşa Edilecek

Türkiye Müteahhitler Birliği, Türk müteahhitler tarafından yurt dışında gerçekleştirilen inşaat projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Afrika'da yapılan projelerin sayılarında büyük artış yaşandı.

Türkiye Müteahhitler Birliği TMB tarafından açıklanan verilere göre Türk müteahitler tarafından kara kıta olarak isimlendirilen Afrika'da son 4 yıllık zaman dilimi içerisinde 15 milyar dolarlık proje hayata geçirildi.



15 milyar dolarlık bu projeler arasında demiryolu, otoyol, liman, köprü, tünel gibi çeşitil projeler yer aldı. Türk müteahhitler tarafından gerçekleştirilen projelerin büyük bir bölümü son 4 yıl içerisinde hayata geçirildi.



46 Sene İçerisinde 370 Milyar Dolar Ciro Yapıldı



TMB Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yapılan açıklamada Türk müteahhitlerin ilk olarak 1972 senesinde Libya projesi ile yurt dışına açıldığını ve o günden bu yana toplamda 370 milyar dolarlık ciro işlemine ulaştıkları belirtildi.



Türk müteahhitler tarafından bugüne kadar 120 farklı ülkede projeler gerçekleştirildiği belirtilirken toplamda 9 bin 400 proje tamamlandı. Konu hakkında açıklamada bulunan TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün "Bize duyulan güven de yükseliyor.



Hakim olduğumuz Rusya, Irak ve Libya'dan sonra yeni pazarlar arayışına girdik. Sahra altı Afrika'da çok büyük bir potansiyel var ancak bunların da finansman güçleri eksik. Ancak orada da yol almaya başladığımızı görüyoruz. Burada bazı Avrupalı firmalarla da iş yapıyoruz. Yeni hedefimiz Avrupalılarla Afrika'da ve üçüncü pazarlarda iş yapmak." dedi.



Türkiye Sahip Olduğu Lokasyon ile Büyük Avantaja Sahip



Türk müteahhitler tarafından yurt dışında gerçekleştirilen projeler hakkında açıklamada bulunan Summa Yönetim Kurulu Başkanı ve TMB Başkan Vekili Selim Bora Türkiye'nin avantajlarına dikkat çekerek "Özellikle Türk Eximbank'ın destekleriyle çok ciddi işler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.



Türk müteahhitleri diğer firmalara göre cesaretiyle de ön plana çıkıyor. Coğrafyamızın getirdiği anlık değişimlere adaptasyon tecrübemizden dolayı bu bizi Afrika'da ön sıraya koyuyor. Ayrıca 4 saat uçuş mesafesinde 58 ülkeye ulaşabilen bir noktada olduğumuz için lojistik anlamda çok büyük avantajımız var. İmalat sanayimiz de şapka çıkarılacak bir performansa sahip." dedi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"