Kasım Ayı Kira Artış Oranı Ne Zaman Açıklanacak, TÜFE Mi Yoksa ÜFE Mi Kullanılacak?

Yükselen enflasyon rakamları ile hızla çıkışa geçen kira artış oranı kiracıların mağdur olmasına neden oluyor.
Kasım Ayı Kira Artış Oranı Ne Zaman Açıklanacak, TÜFE Mi Yoksa ÜFE Mi Kullanılacak?

Yükselen enflasyon rakamları ile hızla çıkışa geçen kira artış oranı kiracıların mağdur olmasına neden oluyor. Peki, Kasım 2018 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, kira zam hesaplaması ÜFE mi yoksa TÜFE üzerinden mi hesaplanacak?

Rekor kıran konut kredisi faiz oranları nedeni ile ev satın alamayan kiracılar birde yüksek kira zam oranları ile mücadele etmek zorunda kalıyor.



Ekim ayı kira artış oranı 2018 yılının en yüksek kira zam oranı olarak kayıtlara geçerken gözler şimdi de 2018 Kasım ayı kira artış oranı rakamlarına çevrildi.



Kasım 2018 Kira Artış Oranı Ne Zaman Açıklanacak?



Şu anda uygulamada olan kanunlara göre ülkemizde kira artış oranı olarak TÜİK tarafından açıklanan ÜFE rakamları arasında yer alan 12 aylık ÜFE ortalaması rakamı uygluanmaktadır.



Bu rakamlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından her ayın 3.'de ilan edilmektedir. Yani TÜİK Kasım ayı kira zammı rakamları 3 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00 itibari ile açıklanacak olup ilan edildiği anda her zaman olduğu gibi yine ilk olarak sitemiz üzerinden duyurulacaktır.



Kasım ayı kira zam oranı rakamlarının yanı sıra TOKİ satış ilanları, TOKİ kura sonuçları yanı sıra emlak haberleri, konut kredisi faiz oranları ve yeni konut projeleri hakkındaki gelişmeleri takip etmek için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz...



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Kasım 2018 Kira Artışı Nasıl Hesaplanacak?



Kira artışı hesaplaması yapılırken Kasım 2018 kira artışı ve Aralık 2018 kira artışı rakamları için hesaplamalar ÜFE üzerinden yapılmaya devam edilecek. Ocak 2019 kira zam oranı hesaplaması ise TÜFE rakamları üzerinden yapılmaya başlanacak ve 2 sene boyunca 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden kira artış oranı zammı hesaplaması yapılacak.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ekonomik program 2019 senesinden itibaren uygulamaya alınacağı için 2019 yılına kadar kira zam artışı hesaplaması ÜFE üzerinden hesaplanmaya devam edilecek.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"