Kendi evini yapana devlet 81 ilde hibe para dağıtıyor! Devletin betonarme ev yardımı 300.000 TL oldu

Yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile bir kere daha depremin değil çürük binaların insanı öldürdüğü acı gerçeği gözler önüne serilmişti. Yaşanan deprem felaketi sonrasında 81 ilde betonarme ev yardımı bir kere daha gündeme geldi.
Kendi evini yapana devlet 81 ilde hibe para dağıtıyor! Devletin betonarme ev yardımı 300.000 TL oldu

Kendi evini yapana devlet 81 ilde hibe para dağıtıyor! Devletin betonarme ev yardımı 300.000 TL oldu - Yaşanan deprem felaketi ile bir kere daha evlerin sağlamlığının önemi ortaya çıkarken devletin barınma yardımları da araştırma konusu oldu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2023 yılı sosyal yardım programları kapsamında ödenecek olan yeni sosyal yardımlar belirlendi. Aynı zamanda ödemesine devam edilen sosyal yardım programları içinde hesaplara yatırılan rakamlar arttırıldı. 

KENDİ EVİNİ YAPANA DEVLET DESTEĞİ! SOSYAL YARDIMLAŞMA BETON EV YARDIMI NEDİR, KİMLER ALABİLİR?

Ekonomik olarak zorlu günler geçiren vatandaşlara yönelik olarak devletin ödemiş olduğu sosyal yardımlar her geçen gün artmaya devam ederken bunlardan biri de barınma yardımları olarak öne çıkıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine hibe yani geri ödemesiz devlet yardımı yapılıyor. 

Kendi evini yapana devlet 81 ilde hibe para dağıtıyor! Devletin betonarme ev yardımı 300.000 TL oldu

Yapılan açıklama ile barınma yardımı için "Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır" ifadelerine yer verildi. 

BETONARME EV YARDIMI BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olması, 

Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, 

Onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna sahip olma. 

Bu şartı taşıyan muhtaç durumda olan ve oturduğu evi eski, bakımsız olan kişiler başvuru yapabilecekler. Yapılan inceleme ile muhtaçlık durumu belgelenen kişiler betonarme ev yardımı için 300 bin liraya kadar devletten hibe para yardımı alabilecekler.