KİPTAŞ Kentsel Dönüşümde Yeni Modeli Hayata Geçirdi

KİPTAŞ parasız kentsel dönüşüm imkanından yararlanmak isteyen kişiler için yeni bir kentsel dönüşüm modeli hayata geçirdi. Detaylar haberimizde...
KİPTAŞ Kentsel Dönüşümde Yeni Modeli Hayata Geçirdi

KİPTAŞ parasız kentsel dönüşüm imkanından yararlanmak isteyen kişiler için yeni bir kentsel dönüşüm modeli hayata geçirdi. Detaylar haberimizde...

Kentsel dönüşümde cebinden para çıkmasını istemeyen kişiler için KİPTAŞ yeni bir kentsel dönüşüm modelini uygulamaya aldı.



Hayata geçirilen yeni kentsel dönüşüm modelinden yararlanmak isteyen kişilerin tek yapmaları gereken daire sahiplerinin tümünden onay almak. Aynı yapıda oturan tüm kat maliklerinin rızasının olması durumunda KİPTAŞ, 6 ilçede hiçbir şekilde fark almadan konutları yeniliyor.



İmar Artışı Yapılmadan Kentsel Dönüşüm Gerçekleştirecek!



İstanbul Fikirtepe'de yaşanan kentsel dönüşüm faciası sonrasında yeni model geliştirildi. Bu modelde imar barışı sonrası imar artışı kesinlikle yapılmayacak ve yerinde kentsel dönüşüm benimsenecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümü desteklemek amacı ile 1 milyar liralık kaynak ayırırken toplam maliyetin 5 milyar lira civarında olması bekleniyor. Bu nedenle İBB bu tutarı kademeli olarak arttıracak.



Kiptaş Kentsel Dönüşüm Formülü




  • Daire sahiplerinin hepsinin imzası ile kentsel dönüşüm süreci başlayacak.

  • KİPTAŞ her 100 metrekarelik dairede 20 metrekareyi kentsel dönüşüm payı olarak kendisi alacak.

  • Yani yıkılarak yenilenen yeni binada eskiden 100 metrekare evi olan kişinin yeni evi 80 metrekare olacak.

  • Vatandaş bu şekilde cebinden hiçbir şekilde kentsel dönüşüm parası ödemeden evini yenileyecek.

  • Bu yeni model ile KİPTAŞ şu anda İstanbul'un 6 ilçesinde çalışmalara başlamış durumda. 2018 yılında İBB kentsel dönüşüm için 1 milyon lira bütçe ayırdı.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"