Kiralara deprem zammı! Fırsatçı ev sahipleri kiralara yüzde 400 zam yaptı

Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken ne yazık ki vicdanları sızlatan zam haberi açıklandı. Sağlam kalan evler için ev sahipleri kiraya zam yağdırdı!
Kiralara deprem zammı! Fırsatçı ev sahipleri kiralara yüzde 400 zam yaptı

Kiralara deprem zammı! Fırsatçı ev sahipleri kiralara yüzde 400 zam yaptı - Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 Pazartesi sabaha karşı meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem 10 ilde büyük hasara neden olurken ardından aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki 2. büyük deprem hasar alan binaların da yıkılmasına neden olmuştu. 

Aralarında depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın da yer aldığı Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın yer aldığı 10 ilde büyük hasar oluşmuştu. Özellikle Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Adıyaman'da nerede ise şehirde sağlam bina kalmazken depremzedeler farklı illere göç etmeye başlamıştı. 

KİRALIK EVLERE DEPREM ZAMMI FIRSATÇILIĞI TEPKİ ÇEKTİ! 

10 ilde büyük hasar oluşmasına neden olan Kahramanmaraş depremi ile Türkiye milleti bir kere daha kenetlenirken bölgeye yardım seferberliği başlatılmıştı. Ne yazık ki bu seferberliğe gölge düşüren olaylarda yaşanırken bunlardan biri de bir kere daha ortaya çıkan deprem fırsatçılığı oldu. Depremde yıkılmaması nedeni ile ilgi gören TOKİ konutları başta olmak üzere hem bölgede sağlam kalan hem de en yakın bölge olan Elazığ'da konut kiralarına rekor zamlar yapılmaya başlandı. 

 TOKİ'den daha önce ev alan ve bölgede ortalama 800 TL olan ev kiralarının deprem bölgesinden kaçan vatandaşların bu evlere ilgi göstermesiyle 4 bin liraya çıkartıldığı iddia edildi. Söz konusu iddialar üzerine Elazığ Valiliği konu hakkında soruşturma başlatırken Valilik tarafından yapılan açıklamada “Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası ilimizde ev kiralarında fahiş fiyat artışı yapıldığı gözlemlenmiştir. Vatandaşlarımızın fahiş fiyat artışı ile ilgili şikayet başvurularını Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemi (e-Devlet) üzerinden, diğer elektronik başvuru yöntemlerini kullanarak başvurabilirler. Ayrıca Ticaret İl Müdürlüğümüze de şikayette bulunabilirler” diyerek yaşanan durumların ihbar edilmesi talep edildi.