Konut fiyatları yüzde 30 düşecek tahmini! Remzi Özdemir açıkladı, net tarih verdi!

Konut fiyatlarına dair yaptığı değerlendirmelerle büyük bir ilgi çeken ünlü ekonomist Remzi Özdemir yeni bir yorumda bulundu. Konut fiyatlarının yüzde 30 düşeceğini açıklayan Remzi Özdemir bunun tarihini de açıkladı.
Konut fiyatları yüzde 30 düşecek tahmini! Remzi Özdemir açıkladı, net tarih verdi!

Konut fiyatlarının oldukça yükselmesi konut sektörünün en önemli sorunu olurken konut sahibi olmak isteyenler ise bu fiyatlarla kolay kolay hayallerini gerçekleştiremiyorlar. Konutta bir emlak balonu oluştuğu sürekli konuşulsa da bu balonun patlaması pek rastlanılan bir durum olmuyor. Finansal analizleri ile dikkat çeken ekonomistlerden olan Remzi Özdemir konut fiyatlarına dair çok çarpıcı tespitlerde bulundu.

KONUT SATIN ALMANIN İMKANI KALMADI

Konut satın almanın zor bir durum haline geldiğini söyleyen Remzi Özdemir, “Konut almaktan ziyade bu ülkede başka bir sorun var. Eskiden bir kişi emekli olduğunda aldığı ikramiye ile konut alabiliyordu. Yine iki kişi çalıştığında bir aile sadece bir eşin kazancı ile konut satın alabiliyorlardı. Bu imkanlar artık kalmadı. BDDK’nın düzenlemesi ile beraber konutların yüzde 90’ına yakınını kredilendirebiliyorsun. İstanbul’da 5 Milyon TL’lik konut için 4,5 Milyon TL kredi çekebiliyorsun. Ancak bankalar bu krediyi vermezler. Bu krediyi alma şansın yok. Kamu bankasına gidiyorsun sana en fazla 150 Bin TL kredi veriyorlar. 1 Milyon TL bile verse konut alamıyorsun. Bir de 30-40 Bin TL’lik zorunlu ürün satıyorlar konut kredisi çekilirken.

Türkiye’de artık konut satın alma işi bitti. 5 Milyon TL kredi çeksen taksiti 50 Bin TL oluyor. Bu taksiti Türkiye’de kim ödeyebilir. Karı-koca doktor olunsa toplam maaşları 54 Bin TL oluyor. Halkın yüzde 80’i için konuta erişim imkanı kalmadı. Konut satışları da bunun için azalıyor. Bunun konut fiyatlarına yansıması henüz gerçekleşmedi.” dedi.

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK!

Konut fiyatları hakkında ilk defa düşecek diyerek bir tahminde bulunan Remzi Özdemir, “Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi yaşanıyor. Bu kriz ortamında artık 10 Milyon TL’ye, 15 Milyon TL’ye konut satın alabileceklerin sayısı çok çok azaldı. Yabancıya konut satarak süreci sürdürdüler bir süreliğine ama o da tükenmek üzere. Konut sahipleri ve müteahhitler halen daha yaşanan krizin farkında değiller. Bunda ısrar ettikleri için konut fiyatları düşmüyor. İnşaat maliyetleri artıyor ama buı konut fiyatları ile aynı ölçüde değil. Yüzde 77 oranında inşaat maliyeti artıyor ama konut fiyatları yüzde 150, 200 artıyor. Hala bu krizi göremiyorlar. Burada bir balon oluştu ve bu balon artık tıkandı. Bu balon ne zaman patlayacak? Bu konut balonunu faizler patlatabilir.

Yarın AK Parti bile iktidara gelse faizler yükseltilecek. Muhalefete bakıyorsun zaten faiz artıracaklar. Yüzde 40 seviyelerine hızla çıkacak bir faiz ile karşılaşacağız. Tüm bankacılar şu anda seçim sonrası yüzde 40 faiz bekliyorlar. Bu ortamda konut kredisi bulabilen varsa hiç bakmasın hemen alsın. Faizler arttığında konut sektöründe işler bıçak gibi kesilecek ve 3 aylık sürede konut fiyatlarında yüzde 30 düşüş meydana gelecek.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.