Murat Kurum'dan 2. el konutlar için kampanya açıklaması!

İkinci el konutlar için yapılacak kampanyaya dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. İkinci el konut kampanyası ne zaman başlayacak?
Murat Kurum'dan 2. el konutlar için kampanya açıklaması!

Türkiye’de adeta konut seferberliği başlatıldı. İlk önce TOKİ tarafından İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında 250.000 sosyal konut yapımına dair kampanya başlatıldı. Ardından ise Yni Evim kampanyası ile sıfır konutlar için devlet destekli kredi kampanyası açıklandı. Şimdi ise ikinci el konutlar için düzenlenecek kampanyanın hazırlıkları başladı. İkinci el konutlar için açıklanacak olan kampanyanın detaylarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı.

İKİNCİ EL KONUT KAMPANYASINDA SON DURUM

İkinci el konutlar için düzenlenecek olan kampanyaya dair konuşan Bakan Murat Kurum, “Şu anda bizim önceliğimiz ilk defa ev sahibi olacak vatandaşlarımızın evlerini almalarıdır. Ayrıca yeni konut arzını yükseltmek, istihdam ile üretimi arttırmak gibi hedeflerimiz var. Bunların hepsini eş zamanlı olarak yürüteceğiz. İkinci el konutlar için de destek olmak amacıyla çalışmalar yapacağız. Ancak şu anda somut bir çalışma yapıldı diyemem.” dedi.

KAMPANYA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İkinci el konutlar için kampanyanın ne zaman başlayacağına dair soruya yanıt veren Bakan Murat Kurum, “İkinci el konut kampanyası için kimse kısa vadede bir beklenti içerisine girmesin. Zaman içerisinde ikinci el konutlara da destek olmak için çalışmalar yapıyoruz. Biz elimizdeki tüm araçları kullanarak çözümler üretiyoruz. Alt gelirlilere destek olacağız dedik kiralara sınırlama getirdik, TOKİ ile büyük bir kampanya başlattık. Orta gelirlilere destek olacağız dedik ilk evini alacak orta gelirlilere yeni bir finansman modeli ile uygun bir kampanya yaptık. Ancak ikinci elde farklı bir durum var.” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ EL KONUT KAMPANYASI HANGİ ŞARTLARLA OLACAK?

İkinci el konutlar için değişik parametrelerin olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, “İkinci el konutta sıfır konut gibi koşullar olmaz. Biz sıfır konut kampanyası ile yeni konutların yapılmasını sağlıyoruz. Bu sıfır konutları satın alacak orta gelirlilere eğer ilk evlerini alıyorlarsa destek oluyoruz. Bu kapsama ikinci el konutları sokmamamızın nedeni üretimi arttırmak. Hem istihdam artsın hem de üretim artsın. Dolayısıyla ikinci el konut kampanyasında destekler sıfır konut kampanyasındaki gibi olamayacak.” şeklinde konuştu.

İkinci el konut kampanyasına dair bazı detaylar veren Bakan Murat Kurum, “İkinci el konutlarda biz ilk evini alacaklara uygulayacağımız destekleri uygulayamayacağız. Ancak ikinci el konutların önünü açacağız. Lakin orada bir kredi faiz desteği, Hazine desteği, yüklenicilerin desteği gibi bir imkan olmayacak. İkinci elde ortada bir yüklenici yok. Zaman içerisinde ikinci el konutlara da destek olmak amacıyla çalışmalar yürüteceğiz.” dedi.