Naci Görür 7.4 büyüklüğünde deprem beklediği bölgeyi açıkladı!

Muhtemel İstanbul depremi hakkında açıklamalarına yenilerini ekleyen Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’un kanalizasyon sistemi ile bazı barajların depreme hazırlıklı olmadığını söyledi. Naci Görür ayrıca 7.4 büyüklüğünde deprem beklediği bölgenin neresi olduğunu belirtti.
Naci Görür 7.4 büyüklüğünde deprem beklediği bölgeyi açıkladı!

İstanbul’un depreme hazırlıklı bir hale gelmesinin milli güvenlik meselesi olduğunu belirten Prof. Dr. Naci Görür kentteki bazı zayıf noktalara dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle İstanbul’un altyapısının deprem için hazırlıklı olmadığını belirten Prof. Dr. Naci Görür vatandaşın bilinçlendirilmesi ve hükümet ile belediyenin ortak çalışması gerektiğinin altını çizdi.

İSTANBUL'UN ALTYAPISI HAZIR DEĞİL!

İstanbul’un altyapısı hakkında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Altyapıyı yenilemek, deprem dirençli hale getirmek lazım. Altyapı denildiği zaman işte yollar, köprüler viyadükler, tüneller, barajlar, kanalizasyon şebekesi, içme suyu şebekesi, doğalgaz şebekesi bütün bunların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekir. Mesela biz İstanbul’da şu an kanalizasyon sisteminin depreme hazır olmadığını biliyoruz, kimi barajların depreme hazır olmadığını biliyoruz. Deprem sırasında bunun bir şekilde tahribata uğrayacağını biliyoruz. Dolayısıyla deprem gelmeden önce bunların tespit edilip güçlendirilmesi ve gerekiyorsa bazılarının yeniden yapılması gerekir.” dedi.

7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR!

Yeni deprem ihtimali olan bölgeler hakkında da konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Türkiye bir deprem ülkesi ve gelecekte de sayısız depremle karşılaşacağız. Şu anda Bingöl – Karlıova hattında bir deprem bekliyoruz. Bahsettiğim büyük bir deprem olacak. 7.4 büyüklüğünde olabilir. Bu hatta en son deprem 1790’da oldu. Bunlara hazırlanmamız lazım. 20 yıllık bir planlamayla Türkiye’yi depreme hazırlıklı hale getirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Deprem riski olan yerlerde deprem güçlendirmeleri yapılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Adıyaman ve Hakkari arasındaki bindirme kuşağında bazı sıkışmalar meydana gelmiş olabilir. Bu son depremlerin böyle bir sonucu olabilir. Bu bölgeye özen göstermek gerekiyor. Anadolu levhasının içindeki faylarda bazı hareketler gerçekleşti. Adana, Sivas, Kayseri gibi kentlerde çok dikkatli çalışmak gerekiyor. Bu kentler deprem dirençli hale getirilmelidir.” şeklinde konuştu.