Şişli'de 4 Bina Çökme Tehlikesi Nedeniyle Tahliye Edildi

İstanbul Şişli'de dün gece saatlerinde 8 katlı bir binanın kolonlarından gelen çatırtı sesleri üzerine 8 katlı bina boşaltıldı.
Şişli'de 4 Bina Çökme Tehlikesi Nedeniyle Tahliye Edildi

İstanbul Şişli'de dün gece saatlerinde 8 katlı bir binanın kolonlarından gelen çatırtı sesleri üzerine 8 katlı bina boşaltıldı. Olay yerine gelen ekipler çökme riskine karşı 4 binanın boşaltılmasına karar verdi.

Doğan Haber Ajansı tarafından paylaşılan bilgiye göre Şişli'de 8 katlı bir binanın girişinde market işleten dükkan sahibi tam dükkanını kapatmak üzereyken büyük bir ses duydu.



Gece saat 00.00 civarında dükkanını kapatmak üzere olduğunu belirten dükkan sahibi büyük bir ses geldiğini ve baktığında kolonlardan çatlama sesi geldiğini bu nedenle hemen bina sakinlerine haber verdiklerini söyledi.



18 Daire Hemen Boşaltıldı



Bina sakinleri hemen aşağıya inerek dükkandaki kolonları kontrol ettirdi. Kolonlarda meydana gelen çatlakları gören bina sakinleri hemen zabıta ve itfaiye ekiplerine haber verdi.



Olay yerine gelen ekipler binanın taşıyıcı kolonlarında yaşanan çökme riskine karşı hemen 8 katlı ve 18 daireli binanın boşaltılmasına karar verdi. Kolonlarında çökme olan binanın yanı sıra belediye ekipleri önlem almak amacı ile yanındaki 3 binanın daha boşaltılmasına karar verdi. Toplam 4 bina ekipler tarafından boşaltıldı.



İstanbul Depreme Böyle Mi Hazırlanıyor?



Son dönemde sürekli olarak yoğun yağışlar nedeni ile çöken binalar haberleri ile gündeme gelen İstanbul aynı zamanda yaklaşan büyük İstanbul depremine hazırlanıyor. Her an İstanbul'u vurması beklenen büyük depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülürken yaşanan bu olaylar aklılara "İstanbul depreme hazır mı?" sorularını getiriyor.



Kentsel dönüşümün büyük bir rant savaşına dönmesi, hem müteahhitlerin hem de vatandaşların kendi menfaatlerini düşünmeleri nedeni ile kentsel dönüşümün çoğu yerde uygulanamaması, bina sakinleri ile kentsel dönüşüm yıkım kararı nedeni ile çoğu yerde davalık olunması gibi konular ne yazık ki büyük bir can kaybı riski taşıyan sorunlu yapıların hala İstanbul'da bulunmasına neden oluyor.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"