Son Dakika! Bakan Turhan "Kanal İstanbul İhalesi ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli İhalesi Gelecek Dönemde Yapılacak"

Kamu projelerinin resmen durdurulduğunun ilan edilmesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Kanal İstanbul ihalesi ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Son Dakika! Bakan Turhan "Kanal İstanbul İhalesi ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli İhalesi Gelecek Dönemde Yapılacak"

Kamu projelerinin resmen durdurulduğunun ilan edilmesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Kanal İstanbul ihalesi ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Uzun süredir ekonomide yaşanan olumsuzluklar nedeni ile Kanal İstanbul projesi ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi için durdurma kararı alınacağı iddia ediliyordu.



Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Turhan bir kere daha her iki proje içinde durdurma ya da iptal etme gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.



Yatırımların Aksaması Ya Da Durması Gibi Bir Durum Söz Konusu Değil



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna 'çılgın proje' olarak lanse edilen Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin de bulunduğu yeni YİD projelerini gelecek dönemde ihale edeceğiz.



Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2011 yılında kamuoyuna 'çılgın proje' olarak lanse edilen Kanal İstanbul Projesi'nin kanal kısmını YİD ya da yap-kirala-devret modelleriyle hayata geçireceğiz.



Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı'nda da yer alan Kanal İstanbul Projesi'nde kanal üzerine Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılacak köprüler ise kamu kaynağıyla yapılacak. Yine aynı programda yer alan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli de aynı şekilde YİD modeliyle hayata geçirilecek mega projeler arasında yer alıyor." dedi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"