Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi Ne Zaman Açıklanacak?

Kasım ayının ortasına gelinmesine rağmen müteahhitler tarafından büyük bir sabırla beklenen fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye kararnamesi hala çıkmadı...
Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi Ne Zaman Açıklanacak?

Kasım ayının ortasına gelinmesine rağmen müteahhitler tarafından büyük bir sabırla beklenen fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye kararnamesi hala çıkmadı...

Pek çok müeahhit tarafından hayati önem taşıyan ve iflastan kurtuluşun tek çaresi olarak görülen tasfiye kararnamesi ile fiyat farkı kararnamesi ne yazık ki aradan geçen uzun süreye rağmen hale çıkarılmadı.



Daha önce konu hakkında "mutlaka çıkacak, çok yakında çıkacak" açıklaması yapan bakanların sessizliğe gömülmesi ve konu hakkında hiçbir açıklamada bulunmaması, kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kararnamelerin veto yediği iddialarının dolaşması müeahhitlerin umudunun günden güne azalmasına neden oluyor.



İlk Olarak 26 Eylül 2018 Tarihinde Gündeme Gelmişti



Hatırlanacağı üzere tasfiye kararnamesi ilk olarak 26 Eylül 2018 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından gündeme getirilmişti. Bakan Turhan yapmış olduğu açıklamasında kimseyi mağdur etmeyecekleri sözü vererek iki kararnameyi en yakın tarihte çıkaracaklarını söylemişti.



Bakan Turhan açıklamasında "Bir kararnameyle taraflara, sözleşmenin idare tarafı olarak alternatifli öneriler getireceğiz, 'Ya tasfiye et ya devret ya da bu kurallara göre fiyat farkını kabul et ama hiçbir şekilde ülkeyi terk etme.' Sizler bizim için önemlisiniz.



Bu ülkenin en kıymetli değerisiniz, bu ülkenin kalkınmasında dinamosunuz, bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Onun için işçi, işveren, esnaf, sanayici, üreten, tüketen hepimiz bu geminin içindeyiz. Biz bu geminin selameti ve menzile ilerlemesi için elimizden gelen her türlü kararı alacağız, gayreti yapacağız.



Gemide bulunan herkesin kendine göre sorumlulukları var, bunların gereğini özellikle dar vakitlerde daha fazla yerine getirmek durumundayız, ülkemizin selameti, geleceği, birlik ve beraberliğimizi korumak için." diyerek müteahhitlere umut vermişti.



Bir Ay Sonra 25 Ekim Tarihinde Bakan Pekcan Açıklama Yaptı!



Aradan geçen bir ayın sonunda ise Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tasfiye kararnamesi hakkında açıklama yapmıştı. Bakan Pekcan açıklamasında "iş dünyasının uzun süredir beklediği 3 kararnemeyi hazırlıyoruz. Kısa sürede yayınlayacağız. Tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi tamamlanmak üzere. Kısa çalışma süresi ödeneği için kararname de hazırlanıyor" demişti.



Bakan tarafından sözü edilen kısa çalışma ödeneği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ama tasfiye ve fiyat farkı kararnamesi için beklenen müjdeli haber henüz gelmedi. Bizlerde emlak365.com sitesi olarak müteahhitler adına soruyoruz, sözünü vermiş olduğunuz "Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi Ne Zaman Açıklanacak?"



Haber Kaynağı: Emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"