Yarı maliyetle rüya gibi müstakil eviniz oluyor! 150 metrekare, dubleks, villa tipi prefabrik ev!!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler bu evlerin hangi maliyetlerle yapılabileceklerinin yanında bu yapıların genel özelliklerini de merak ediyorlar. Dubleks prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evler neden tercih ediliyor?
Yarı maliyetle rüya gibi müstakil eviniz oluyor! 150 metrekare, dubleks, villa tipi prefabrik ev!!

Prefabrik ev yaptırmak için araştırma yapanlar bazı temel konularda bilgi edindikten sonra harekete geçiyorlar. prefabrik evler hakkında doğru olarak bilinen çok yanlış olduğu için bu durum zaman zaman maddi kayıplara da neden oluyor. Artan prefabrik ev taleplerine karşın en doğru projeyi yaptırabilmek için uzman bilgilerine ihtiyaç olabiliyor. Prefabrik ev yaptırmadan önce nelere dikkat edilmelidir? 

PREFABRİK EVLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ!

Prefabrik evler betonarme evlere alternatif olarak üretilmiş evlerdir. Yıllar içerisinde bu sektör gelişme kaydettikçe prefabrik evlerin pozisyonu da değişmiştir. İlk çıktıkları zaman mevsimlik, geçici evler olarak görülüyorlardı. Ancak yıllar içerisinde kaliteli malzemeler devreye girdi, boyutlar büyüdü, özel projeler hazırlanmaya başlandı o zaman  işler değişti. Şu anda bir prefabrik ev maliyetinden kaçılmadıkça betonarme evler kadar göz alıcı, dayanıklı ve kullanışlı olabiliyor. 

Prefabrik evlerin betonarme evlere karşı en önemli avantajı ise maliyeti oluyor. Beton, demir ve diğer yapı malzemeleri artık oldukça pahalı hale geldiler. Buna bağlı olarak tüm inşaat yapı malzemeleri fahiş fiyatları gördü. Prefabrik evler ise tüm bu maliyetlerden bağımsız kendi özel maliyeti ile üretiliyor. Bu evler için de maliyetler çok ucuz değil ama betonarme evler kadar da yüksek bir maliyet ile karşılaşılmıyor. Bugün ortalama bir betonarme müstakil ev yaptırmak isteyenlerin en az 2 Milyon TL'yi gözden çıkarmaları gerekiyor. Bu fiyata çok iyi prefabrik evler yaptırılabiliyor. 

Prefabrik evlerin yapısal özellikleri de dikkat çekiyor. Bu evler öncelikle depreme dayanıklıdırlar. Prefabrik ev üretimi yapan firmalar fabrikada üretim aşamasında deprem testlerini yaparak ona göre üretimi gerçekleştiriyorlar.

Prefabrik evler için bir de imar meselesi bulunuyor. Prefabrik evlerin montajlanıp taşınabileceği için her yere kurulabileceğine dair yanlış bir bilgi yaygınlaştı. Eğer arazinin imar durumu ev yapmaya izin vermiyorsa o araziye prefabrik ev yapamazsınız. Yani imar durumu izin vermiyorsa betonarme ev yapılamadığı gibi prefabrik ev de yapılamıyor. 

DUBLEKS PRFABRİK EV FİYATLARI

Yarı maliyetle rüya gibi müstakil eviniz oluyor! 150 metrekare, dubleks, villa tipi prefabrik ev!!

Prefabrik evlerde çok farklı fiyatlara ulaşabilmek mümkün. Bunun için kapsamlı bir araştırma yapmak gerekir. Haberimize konu aldığımız prefabrik ev ilanında yer alan bilgilere göre 150 metrekare büyüklüğünde, çift katlı prefabrik ev için 839.900 TL fiyat isteniyor. Bu evi betonarme olarak yaptırmak isteyenler hem iki katından daha fazla maliyetle karşılaşıyorlar hem de uzun inşaat sürecine razı gelmek zorunda kalıyorlar.

Not: Burada prefabrik ev satışı yapılmamaktadır. Emlak365 sadece bilgilendirme amacıyla ev fiyatlarını haberleştirmektedir.