00:01'de 81 ilde akaryakıta çifte zam pompaya yansıdı! Petrol Ofisi, BP, Shell Opet benzin motorin LGP otogaz fiyatları

Benzin ve motorine zam yağmuru devam ederken 81 ilde akaryakıta yeni fiyat artışı yansıdı.
00:01'de 81 ilde akaryakıta çifte zam pompaya yansıdı! Petrol Ofisi, BP, Shell Opet benzin motorin LGP otogaz fiyatları

00:01'de 81 ilde akaryakıta çifte zam pompaya yansıdı! Petrol Ofisi, BP, Shell Opet benzin motorin LGP otogaz fiyatları - Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde akaryakıt fiyatlarında başlayan zam yağmuru seçim sonrasında katlanarak artmıştı.

Bir yandan döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeni ile akaryakıta zam yapılırken bir yandan da hükümetin yeni vergi düzenlemeleri de benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatlarında artışa neden olmuştu. Seçimden önce 18 TL seviyesinde yer alan akaryakıt fiyatları son zamla 40 TL sınırını aşarak tarihi bir rekoru daha geride bırakmış oldu.

BENZİN VE MOTORİNE REKOR ZAM! AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM BEKLENTİSİ VAR MI?

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken araç sahiplerini isyan noktasına taşıyan rekor zam resmen pompaya yansıdı. Motorine gece yarısı itibari ile 2 TL 3 kuruşluk zam gelirken benzine ise 1 TL 64 kuruşluk zam beklentisi açıklandı.

po-fiyat-listesi.jpg

Gelen zammın ardından motorinin litre fiyatı 40 TL seviyesini aşarken bu rakam tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak tarihe geçti. Rusya ile Ukrayna savaşının başladığı tarihte dahi akaryakıt fiyatları bu seviyeyi görmezken yeni rekorun ana nedeni dolar kurunun 28 TL barajına dayanması olarak gösterildi. Gelen zammın ardından Ankara'da motorinin litresi 40,56 TL, İzmir'de 40,75 TL ve İstanbul'da ise 40,02 TL seviyesini görmüş oldu.

AKARYAKITA YENİ ZAM YOLDA! BENZİNE ZAM BEKLENTİSİ AÇIKLANDI...

Motorine gelen zam pompaya yansırken benzine ise 14 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruşluk zam geleceği ilan edildi. Benzin zammının bu gece yarısı pompaya yansıması ile benzinin litresi ise 39 TL seviyesini aşacak. Araç sahipleri akaryakıta indirim talep ederken sosyal medyada son zamların ardından kontak kapatma eylemi çağrıları yapılmaya başlandı.