11 il için kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek kararı alındı!

Depremin yarattığı ekonomik hasarla da mücadele devam ederken 22 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile OHAL ilan edilen 11 ilde işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği kararı çıktı.
11 il için kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek kararı alındı!

11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi nedeniyle oluşan büyük yıkımda binlerce bina yerle bir olurken 42 binden fazla vatandaşımız da hayatını kaybetmişti. Depremin etkilediği Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Osmaniye, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep illerinde OHAL ilan edilmişti. 

Depremin yaralarını sarmak için ekonomik tedbirler de peş peşe alınırken bunlardan biride bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 22 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Alanına İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 125) kapsamında deprem bölgesinde ikamet eden çalışanlar için yeni kararlar alındı. 

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ KARARI ÇIKTI! 

Bugün Resmi Gazete ile yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Alanına İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 125) kapsamında deprem bölgesinde hasar gören işyerlerine kısa çalışma ödeneği verilecek. 

11 il için kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek kararı alındı!

Sözleşmesi olan işçiler ise bu dönemde nakdi ücret desteği alabilecekler. Depremde hasar gördüğünü belgeleyen işyerleri uygunluk tespiti aranmaksızın kısa çalışma ödeneği alabilecek. Ancak, hatalı bilgi ya da belge verdiği tespit edilen işyerlerinin almış oldukları ödemeler faizi ile geri tahsil edilecek. 

OHAL ilan edilen illerde iş ve hizmet sözleşmesi feshi yasaklandı. İş sözleşmesi olan işçilere OHAL ilan edilen 11 il için nakdi ücret desteği verilecek.