15 gün süresi var! Başvuran ailelere 1.250 TL nakit destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan Aile Destek Paketi sosyal yardım programı kapsamında 1.250 TL sosyal yardım ile alakalı son sürece girildi. 15 gün içinde başvuranlara 1.250 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak.
15 gün süresi var! Başvuran ailelere 1.250 TL nakit destek verilecek!

Türkiye'de vatandaşların ekonomik olarak zor durumda kalmaları halinde devlet tarafından sosyal yardımlar devreye girebiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın üzerinden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çok kapsamlı sosyal yardım ödemeleri yapılabiliyor. Bu sosyal yardımların bazıları aylık ödenirken bazıları ise tek seferlik olabiliyor. Bunların yanında bir de dönemsel sosyal yardımlar bulunuyor. Aile Destek Paketi bu dönemsel sosyal yardımlar kapsamına giriyor. 

AİLE DESTEK PAKETİ NEDİR?

2022 yılında yaşanan yüksek enflasyondan dolayı dar gelirli vatandaşlar çok zor durumda kalmışlardı. Devlet de bu vatandaşlara nakit desteği sağlamak amacıyla Aile Destek Paketi sosyal yardım programını devreye almıştı. 1 yıl olarak planlanan bu sosyal yardım programı üzerinden ekonomik olarak imkanları kısıtlı ailelere her ay nakit desteği sağlanıyor. Bu nakit desteği ailedeki çocuk sayısına göre değişebiliyor. Önce 350 TL ile 550 TL arası aylık rakamlar belirlenmişti. Ancak aydan aya önce 450 TL ile 650 TL arasına ve sonrasında da 850 TL ile 1.250 TL arasına çıkarıldı. Hak sahibi vatandaşlar şu anda 1.250 TL'ye kadar aylık ödeme alabiliyorlar. 

SON ÖDEME YAPILACAK!

Aile Destek Paketi programı kapsamında vatandaşlara yapılacak olan son bir aylık ödeme kaldı. Mayıs ayı için yapılacak ödeme vatandaşlara Haziran ayında verilecek. Bu ödemeler yapıldığında bu sosyal yardım programının sonuna gelinmiş olacak. Eğer süre uzatılmasına dair herhangi bir karar alınmazsa bu sosyal yardım programı kapsamında ödeme alan vatandaşlara bir daha ödeme yapılmayacak. Ancak Aile Bakanlığı'nın bu süreyi uzatma ihtimali bulunuyor. Daha önce de geçici olarak devreye sokulup sonradan düzenli hale getirilen sosyal yardım programları bulunuyor. 

15 GÜN SÜRESİ KALDI!

Mayıs ayı içerisinde Aile Destek Paketi kapsamında verilen sosyal yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru yapabilecekler. Bu başvurular incelemeye alınacak ve ödeme yapılıp yapılmaması hakkında değerlendirme yapılacak. Bunun için de Mayıs ayı sonuna kadar başvurulması gerekiyor. Mayıs ayı bitmeden başvuran vatandaşlara eğer hak sahipliği tanınırsa Haziran ayında 850 TL ile 1.250 TL arasında ödemeler yapılacak.