2.000 TL maaş bağlanıyor! Devletten aile bütçelerine destek!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara sosyal yardımlar verilmeye devam ediliyor. En çok verilen sosyal yardımlardan olan 65 yaş aylığı nedir, nasıl alınır, ne kadardır?
2.000 TL maaş bağlanıyor! Devletten aile bütçelerine destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşların bütçeleri destekleniyor. Alım gücünde meydana gelen azalmalar vatandaşların geçim sıkıntısı yaşamalarına neden oluyor. Bu durumda kalan vatandaşlar ise sosyal yardım alıp alamayacaklarını sorgulamaya başlıyorlar. Bu imkandan yararlanma hakkı olan vatandaşlara devlet nakit destekler sağlıyor. Aylık düzenli ödenen nakit desteklerden yararlanmasına onay verilen vatandaşlara devlet maaş bağlıyor ve ödeme her ay tekrarlanıyor.

65 YAŞ AYLIĞI EN ÇOK KULLANILAN SOSYAL YARDIM!

Türkiye’de yaşlı vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Özellikle bu vatandaşların düşük bir durumda yaşamalarının önlenebilmesi için özel sosyal yardım programları uygulanıyor. Hatta yaşlı vatandaşlara pozitif bir ayrım da yapılarak gelir kriterleri farklı bir şekilde değerlendirilerek avantaj da sağlanıyor.

SADECE KENDİSİNİN VE EŞİNİN GELİRİNE BAKILIYOR

65 yaş aylığı almak için başvuru yapan vatandaşları incelemeye alan Aile Bakanlığı ilk olarak aylık kişi başı ortalama gelir hesaplamasını yapıyor. Normalde hanedeki tüm kişilerin gelirleri toplanarak kişi sayısına bölünüp bu ortalama gelir bulunuyor. Ancak yaşlı vatandaşların çocukları ile yaşayabilecekleri düşünülerek onların sadece kendileri ile eşleri hesaba katılıyor. Bu gelir 2.835 TL’den az ise o zaman yaşlı aylığı veriliyor.

SOSYAL GÜVENCE OLMAMASI ŞART

65 yaş aylığı olarak bilenen sosyal yardımı alabilmek için kişinin sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor. Herhangi bir sosyal güvencesi olan vatandaşa bu imkan sağlanmıyor. Sosyal güvencesi olan vatandaşların gelirleri de bu yardımı almayı sağlayacak kriteri karşılamayacaktır. Bundan dolayı sosyal güvenci olanların bu sosyal yardıma başvuruları da kabul edilmiyor.

1.997 TL HER AY ÖDENİYOR!

65 yaş şartını karşılayan vatandaşların alabildiği bu sosyal yardım için ne kadar ödeme yapıldığı da açıklandı. Buna göre vatandaşlara Aile Bakanlığı her ay 1.997 TL ödeme yapıyor. Bu tutara yılda iki defa zam uygulanıyor. Son zam Ocak ayında yapılmıştı. Temmuz ayında memur maaş zammı kadar artış uygulanacak. Böylece yaşlı aylığının Temmuz ayında yaklaşık olarak 3.000 TL olması bekleniyor.