2023 Eylül ayı aile destek ödemesi hesaplara yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak?

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinin hesaba yatırılıp yatırılmadığı merak konusu oldu.
2023 Eylül ayı aile destek ödemesi hesaplara yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak?

Dar gelirli vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan aile destek ödemeleri hakkında Eylül ayına girilmesi ile birlikte de ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağı konusunda oldu. Konu ile ilgili merak edilenler açıklandı.

AİLE BAKANLIĞI DESTEK ÖDEMESİ TUTARLARI

Destek ödemesi kapsamında ödeme alacak olan kişilerin hesaplarına geçecek olan ödeme tutarı aile bakanlığı tarafından şu şekilde duyuruldu;

  • 450 TL ve altı olan hanelere aylık 1.250 TL,
  • 450 TL üzeri – 911,15 TL ve altında olan hanelere aylık 1.100 TL,
  • 911,15 TL üzeri – 1.372,30 TL ve altında olan hanelere aylık 950 TL,
  • 1.372,30 TL üzeri – 3.800,78 arasında olan hanelere ise aylık 850 TL ödeme yapılmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilecek olan aile destek ödemesine başvuru yapabilmek için gerekli olan şartlar şu şekilde verildi;

Başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,

durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan destek ödemelerinden faydalanmak isteyen kişilerin bakanlığın resmi internet adresi üzerinden ya da e-Devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sitesi üzerinden başvuru işlemlerinin tamamlanabileceği öğrenildi.

AİLE BAKANLIĞI EYLÜL AYI DESTEK ÖDEMELERİ HESABA YATTI MI?

Eylül ayı için yapılması beklenen destek ödemelerinin hesaba yatıp yatmadığının merak edilmesinin ardından Bakanlık tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklamanın gelmediği ifade edildi. Ödemelerin yatırılmasının hemen ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından resmi açıklamanın yapılacağı öğrenildi.