2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Ara zam bekleniyor mu?

Ocak ayında en düşük asgari ücretin 14 bin 36 TL olması tahmin ediliyor. Asgari ücrette hesaplanan zammın belli faktörler baz alınarak inceleniyor.
2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Ara zam bekleniyor mu?

Önümüzdeki dönemlerde memur emekli ve sosyal destek zamlarının dışında asgari ücrette de artış bekleniyor. Orta Vadeli Program’da 2023 yılı kapsamında enflasyon tahmininin yüzde 65 olması sebebiyle yapılacak olan zamlarda bunlara bağlı olacak şekilde hesaplanıyor. Asgari ücretteki artış belli faktörler baz alarak belirlenmiş olacak.

Orta Vadeli Program kapsamında 2023 yılı için enflasyon tahmini yüzde 65 olarak açıklanmış oldu. Bu tahmin sonrası memur maaşları, emekli maaşları ve sosyal destek ödemelerinin Ocak zamları hakkında belli tahminler yürütülmesine neden oldu.

YENİ YILDA ASGARİ ÜCRET NE OLACAK?

Orta Vadeli Program’da 2023 yılı için enflasyon tahmininin yüzde 65 olarak açıklanmasıyla memur maaşları, emekli maaşları ve sosyal destek ödemeleri konusunda belli tahminler yürütüldü. Bu tahminler içerisinde enflasyonun zamların belirlenmesinde oldukça önemli bir yeri oluyor. Enflasyonun seyrine göre asgari ücretin tespiti de belirlenmiş olacak. Var olan enflasyon tahmini ocak ayındaki zamların da önünü açtığı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon zammı ile memurların yüzde 15'lik artışına dahil olacak şekilde hesaplandı. Buna ek olarak memur maaş katsayısındaki artış, engelli aylıkları, evde bakım aylıkları ve 65 yaş aylıkları gibi sosyal yardımlarının da miktarını etkilemesi tahmin ediliyor.

2024 YILINDA ARA ZAM PLANLANIYOR MU?

Orta Vadeli Program tarafından 2023 yılı için enflasyon tahmini açıklandı. Orta vadeli programın 2023 yılı için yüzde 65 enflasyon tahminini açıklamasıyla birlikte memur maaşları, emekli maaşları ve sosyal destek ödemeleri hakkında da önemli tahminler ortaya çıktığı. Bunun yanı sıra yeni yılda ara zammının yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından asgari ücreti yıllık olarak tespit edilebilecek. Bu komisyon tarafından yapılan çalışmalar sonucu 2024 yılını kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı da belirlenecek. Konuyla ilgili gelişmeler ilerleyen dönemlerde açıklığa kavuşmuş olacak.