275 Bin TL taşıt kredisi taksit tablosu! İş Bankası yayınladı!

Taşıt kredisi kullanmak isteyenler için İş Bankası taşıt kredisi maliyet hesaplama tablosunu açıkladı. 275 Bin TL taşıt kredisi için İş Bankası taksit hesaplama tablosunu yayınladı.
275 Bin TL taşıt kredisi taksit tablosu! İş Bankası yayınladı!

Otomobil sahibi olmak isteyenler finansman desteklerini bankalardan alabiliyorlar. Bankalar belirli maliyetler karşılığında müşterilere taşıt kredisi kullandırarak onların otomobil sahibi olmalarına destek oluyorlar. Artan kredi maliyetleri esasında taşıt kredilerini de vurdu. Ancak taşıt kredisi için piyasa koşullarına göre uygun maliyet talep eden bankalar da bulunuyor. Bu bankalardan birisi de İş Bankası oldu.

İŞ BANKASI TAŞIT KREDİSİ KURALLARI!

İş Bankası tarafından uygulamaya sokulan taşıt kredisi kampanyasının kuralları belirlendi. Buna göre müşteriler otomobil satın alırken hangi koşullarda kredi kullanabileceklerini öğreniyorlar. İş Bankası’nın kapsamlı bir şekilde yaptığı açıklama ile tüm kurallar kamuoyuna ilan edildi.

İş Bankası taşıt kredisi kampanyası kapsamında müşterilere 48 aya kadar vade ile kredi imkanı sağlanıyor. Ancak bu vade hesaplamasında farklı sınırlamalar uygulanıyor. İş Bankası müşterileri 48 aya kadar vade ile kullandıkları taşıt kredisini sadece fatura veya kasko değeri 400 bin TL’ye kadar olan otomobiller için çekebiliyorlar. Eğer otomobilin fiyatı 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasındaysa o zaman vade süresi 36 aya düşüyor. Aynı şekilde otomobilin fiyatı yükseldikçe hem kredilendirme oranı düşüyor hem de vade süresi 12 aya kadar indiriliyor. 2 Milyon TL’nin üzerindeki otomobiller için ise taşıt kredisi verilmiyor.

İş Bankası müşterileri hem sıfır kilometre araçlar için hem de ikinci el araçlar için taşıt kredisi çekebiliyorlar. Ancak her ikinci el otomobil için kredi imkanı sağlanmıyor. Bunun belirli kriterleri oluyor ve yaşı büyük ikinci el araçlar taşıt kredisi kapsamında değerlendirilmiyorlar.

İş Bankası’ndan taşıt kredisi kullanılması durumunda müşterinin satın alacağı araç üzerinde rehin tesis işlemi yapılıyor. Bu süreçte müşteriler kredi borcu tamamen ödenene kadar araçları satamıyorlar. Kredi borcu kapanınca ise bu rehin işlemi iptal ediliyor.

275 BİN TL TAŞIT KREDİSİ TAKSİT TABLOSU

275 Bin TL taşıt kredisi taksit tablosu! İş Bankası yayınladı!

İş Bankası'ndan taşıt kredisi kullananlar aylık yüzde 1,89 oranında faiz ile karşılaşıyorlar. 48 ay vadeli 275 Bin TL taşıt kredisi kullananlar bankaya vade süresince her ay 9.639 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 462.695 tL olarak açıklandı.