52 ilde 5 gün içerisinde başvuru yapan alacak! Halkbank ve Ziraat Bankası 500 TL para iadesi yapacak

Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından 500 TL para iadesi yapılacak olan 52 il belli oldu! Kamu bankaları tarafından yapılan açıklama ile 5 gün sınırı ile başvuru yapan kişilerin hesaplarına başvuru parası iadesi yapılacak.
52 ilde 5 gün içerisinde başvuru yapan alacak! Halkbank ve Ziraat Bankası 500 TL para iadesi yapacak

Bir yandan yükselen enflasyon rakamları bir yandan da buna bağlı olarak gelen zamlar vatandaşın geçim derdini arttırmıştı. Yaşanan süreçte zam rekortmenleri arasında ev kiraları ve konut fiyatları da girerken vatandaşın sırtına bir de barınma sorunu yüklenmişti. Devlet büyük bir hızla yeni sosyal yardım paketlerini devreye alırken bir yandan da alt gelir grubu için sosyal konut projesi yapımına başlamıştı. 

81 il genelinde yapılan duyuru ile alt gelir grubuna yönelik olarak hiç evi olmayanlara ucuz sosyal konut projesi satışı yapılacağı ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni sosyal yardım paketleri ile konut projesi sözü vermişti. 

TOKİ BAŞVURUSU YAPAN KİŞİLERE 500 TL PARA İADESİ İÇİN 52 İLDE SÜREÇ BAŞLADI! 

Devlet bir yandan alt gelir grubu vatandaşları yeni destek ödemeleri ile sosyal yardım şemsiyesi altına alırken bir yandan da konut sahibi yapmak için TOKİ sosyal konut projesi başvurusu almaya başlamıştı. Eylül ayında başlayan TOKİ sosyal konut başvurusu Ekim ayı itibari ile sona ererken Kasım ayında ise ilk kura çekilişleri yapılmıştı. 

26 Kasım 2022 tarihi itibari ile 52 ilde kura çekimi tamamlandı. Kura çekilişi tamamlanan illerde çekiliş tarihini takip eden 5 günlük süre içerisinde TOKİ başvuru parası iadesi yapılmaya başlandı. TOKİ konut projesi için başvuru yapan ancak kimlik numarasına konut isabet etmeyen kişilere 500 liralık para iadesi yapılacak. 

Bakan Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile ilk 4 etapta 45 il için hak sahipleri belirlenirken bu illere ek olarak Yozgat, Rize, Artvin, Kırıkkale, Kırşehir, Trabzon ve Nevşehir illeri de katılarak toplam 52 ilde para iadesi yapılacak. 

TOKİ 500 TL BAŞVURU PARASI ÜCRETİ İADESİ NASIL GERİ ALINIR?

TOKİ'nin kura çekimine katılan ancak adına konut isabet etmeyen kişiler çekilişi takip eden 5 iş günü sonrasında 500 TL para iadesi alabilecek. Para iadesi başvuru yapılan şubeden alınacak. Halkbank başvuru parası iadesi internet üzerinden de alınabilecek. TOKİ Halkbank başvuru parası ücreti iadesi talep edilmesi durumunda IBAN numarasına da banka tarafından internet üzerinden yapılan başvuru ile yatırılabilecek. Bunun için yapılması gerekenleri yukarıda yer alan haberimizden detaylı olarak okuyabilirsiniz...