559 bin kişiye 4.336 TL yatıyor! Bakan açıkladı, hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yazılı bir açıklama yaparak sosyal yardım ödemesi bilgisi verdi. Evde bakım parası kapsamında Mayıs ayı ödemelerinin hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatmaya başladığı belirtildi.
559 bin kişiye 4.336 TL yatıyor! Bakan açıkladı, hesaplarınızı kontrol edin!

Türkiye’de sosyal yardım alan milyonlarca vatandaş her ay devlet tarafından ödenen bu paraların hesaplarına yatmasını bekliyorlar. Özellikle de evde bakım parası ödemelerinden çok sayıda vatandaş yararlanıyor. Bakıma muhtaç yaşlı veya engelli yakınlarının bakımlarını üstlenen ailelere devlet tarafından her ay maaş ödemesi yapılıyor.

SEÇİM ÖNCESİ ÖDEMELER BAŞLADI!

Evde bakım parası Mayıs ayı ödemelerinin başladığı bizzat Aile Bakanı Derya Yanık tarafından açıklandı. Bakan Derya Yanık bir açıklama yaparak ödemelerin hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu. Evde bakım parası ödemeleri normal koşullarda her ayın 15’inden sonra ödeniyordu. Pazar günü seçim olduğu için ödemeler biraz erkene çekilerek vatandaşların hesaplarına yatmaya başladı.

559 BİN KİŞİ ALACAK

Evde bakım maaşı ödemelerine dair kısa bir yazılı açıklama yapan Bakan Derya Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 449 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 559 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyorlar. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Engelliler hakkında da bir değerlendirme yapan Bakan Derya Yanık, “İçerisinde bulunduğumuz Engelliler Haftası'nda bir kez daha dile getirelim ki bizler bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmak için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız önce kalplerdeki engelleri kaldırarak tüm vatandaşlarımızın birlikte uyum içerisinde karşılıklı saygı ve sevgi ortamında yaşayabildiği bir Türkiye'nin inşasıdır. Bu çerçevede engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ile hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ederek, engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR?

Evde bakım parası olarak ödenen sosyal yardımın ne kadar olduğu da merak ediliyor. Evde bakım maaşı için Ocak Temmuz döneminde 4.336 TL nakit ödeme yapılıyor. Daha önce bu rakam 3.336 TL’ydi. Evde bakım parası için Temmuz ayında yeni bir zam daha yapılacak.