7 kamu bankasından tek ATM projesi TAM

Günümüzde para çekme ve yatırma noktasında sıkça kullanılan ATM'ler için önemli bir gelişme yaşandı. 7 kamu bankasından ortak tek ATM projesi duyuruldu. TAM adı altında sunulan projede masrafsız ve komisyonsuz işlem yapılabilecek bankaların adı belli oldu
7 kamu bankasından tek ATM projesi TAM

Yedi kamu bankasından ortak proje haberi geldi. Aktarılan son habere göre yedi banka tek ATM projesi olan TAM’ı sunuyor. Buna göre artık üye bankaların müşterileri 19 bin TAM ATM’yi kullanarak işlemlerini kolay bir şekilde yapabilecek.

Konuya ilişkin açıklama Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven tarafından geldi. Akseven, yaptığı açıklamasında, “Üye bankaların müşterileri şu an için 5 bin 600, yakın bir tarihte 19 bin TAM ATM'sine erişebilme ve işlem yapabilme imkanı elde edecekler" dedi.

HANGİ BANKALAR DAHİL?

TAM projesinde hangi bankaların dahil olacağı merak konusu oldu. Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, yaptığı açıklamasında TAM projesinde olacak bankaları şu şekilde sıraladı:

“Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT”

KOMİSYONSUZ İŞLEM YAPILACAK

Akseven, yaptığı açıklamasında mobil bankacılık ve dijital kanalların aktif bir şekilde kullanılacağını, üyelerin komisyonsuz ve masrafsız işlem yapabileceğini şu şekilde ifade etti:

“Tüm kamu bankalarımızın işbirliği ve desteğiyle ülkemizdeki ve hatta dünyadaki tüm örnek uygulamalardan farklı olarak 7 kamu bankamızın ATM'lerin yer aldığı ortak bir ATM yazılımıyla yönetilen, müşterilerin para çekme, para yatırma ve bakiye sorma gibi temel fonksiyonlarla sınırlı kalmaksızın müşteri deneyimini değiştirmeden kendi bankasının işlem setiyle masrafsız ve komisyonsuz bir şekilde işlem yapabilmesine olanak sağlayan benzersiz bir yapı üzerinde çalışmış ve TAM projesini hayata geçirmiştir”

TAM adı altında sunulan tek ATM projesinde üye 7 bankanın müşterilerinin işlemlerini komisyonsuz ve masrafsız bir şekilde yapabileceği ifade edildi.