Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara özel destek ödemeleri başlattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli paketleri ile desteklerine devam ediyor. Şimdi ise ekonomik sıkıntılar içerisinde çabalayan hanımlara özel yeni bir destek ödemesi veriyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara özel destek ödemeleri başlattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni destek ödemeleri ile tüm yardıma muhtaç insanlara destek ödemelerine devam ederken bir yeni destek ödemesi ile gündeme geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik zorluklarla mücadele eden kadınlara özel yapılacak olan yeni finansal bir destek kampanyası duyuruldu. Bu destek kampanyası kapsamında kadınlara özel ödemeleri ile kadınların geçim ve refah paylarını arttırmayı hedefliyor. İşte tüm detaylar…

KADINLARA ÖZEL ÖDEME!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek kampanyası ile hanımların ekonomik zorluklar içerisinde rahat bir nefes almaları için destek ödemelerinin yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda hanımlara 1870 TL ödeme yapılacağı belirtilirken ödemelerin nasıl hesaplandığı merak konusu oldu.

Açıklanan bilgilere göre Dul ve yetim maaşı, asgari emekli maaşı temel alınarak hesaplanıyor. 2023 Ocak ayında belirlenen asgari emekli maaşı 5.500 TL olarak kaydedilmişken, yıl içerisinde uygulanan %36'lık zamla bu rakam 7.500 TL'ye yükseltilmiştir. Yeni oranlarla birlikte, farklı dilimlerdeki bireyler için belirlenen maaşlar da artmış oluyor. Örneğin, %25 diliminde olanlar için 1.375 TL, %50 diliminde olanlar için 2.750 TL ve %75 diliminde olanlar için ise 4.125 TL ödenmektedir.

DESTEK ÖDEMESİNİN KADINLARA SAĞLADIĞI FIRSATLAR!

Hanımlara özel Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan destek ödemesi kapsamında hanımlar zor ekonomik şartlar altında daha rahat geçimlerini sağlayabilecekler ve ihtiyaçlarını zorlanmadan halledebilme fırsatına erişebilecekler. Bununla beraber bu destek paketinden dul ve yetim maaşı alan hanımlarında ekstra yararlanabileceği müjdesi de açıklamalar arasında belirtildi.