AK Parti'den kritik EYT açıklaması! EYT düzenlemesi için beklenen haber geldi!

EYT düzenlemesine dair çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik EYT ile alakalı olarak açıklamada bulundu.
AK Parti'den kritik EYT açıklaması! EYT düzenlemesi için beklenen haber geldi!

EYT düzenlemesinin TBMM’ye ne zaman verileceğine dair spekülasyonlar yaşanmıştı. TBMM’nin yılbaşı nedeniyle tatile girecek olması ve halen daha EYT düzenlemesinin TBMM Başkanlığına sunulmamış olması 2023 yılına mı kalacak endişelerini beraberinde getirmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün yapılan Ak Parti MKYK toplantısının ardından EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.

EYT DÜZENLEMESİ TBMM BAŞKANLIĞINA VERİLİYOR!

EYT düzenlemesine ilişkin çok önemli bir açıklamada bulunan Ömer Çelik, “Asgari ücretli vatandaşlarımızı sıkıntıları ile baş başa bırakmayacak adımlar atıldı. Asgari ücret için eğer 2023 yılı içerisinde bir düzenleme yapılma gereği duyulursa o adım da atılacak. EYT düzenlemesinde de aşama kaydedildi. Bu konuda büyük beklenti olduğunu biliyoruz. TBMM’de araya yılbaşı tatili giriyor ama söz verdiğimiz gibi 2022 yılı bitmeden bu kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunacağız. Bugün itibariyle EYT düzenlemesi TBMM Başkanlığına sunulacaktır.” dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

EYT düzenlemesine ilişkin bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği büyük bir merak konusu oldu. EYT düzenlemesi bugün TBMM Başkanlığına sunulması halinde TBMM Başkanlığı bu kanun teklifini Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edecek. Ancak komisyonda EYT düzenlemesine ilişkin görüşmeler Ocak ayında başlayacak. Tüm siyasi partilerin destek vermesi beklenen EYT düzenlemesi hızlı bir şekilde komisyon aşamasından geçmesi tahmin ediliyor. Ardından ise TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek oylama yapılacak. Bu oylamada kabul edilmesiyle EYT düzenlemesi yasalaşacak.

EYT’DE KOŞULLAR BELLİ OLDU MU?

EYT düzenlemesinde koşullara ilişkin henüz somut açıklamalar yapılmadı. Ancak TBMM Başkanlığına sunulacak olan kanun teklifinin kamuoyu ile paylaşılması durumunda tüm yapılacak olan düzenlemenin detayları belli olmuş olacak. Yaş şartı dahil olmak üzere tüm tartışmalar cevabını bulacak. İlerleyen saatlerde bu teklifin ayrıntılarının medyada yer alması bekleniyor. EYT’liler ise şimdilik açıklanan takvime göre emekli olmak için Ocak ayının ortasından sonra emekli olabilmek için işlemlerine başlayabilecekler. EYT’lilerin ilk emekli maaşlarını almaya başlamaları ise Şubat ayından itibaren olacak.