Altın fiyatları 21 Şubat 2023! Ons ve gram altında en son fiyatlar!

Altın piyasası için fiyatlardaki performans yatırımcıları memnun etmeyecek seviyede gerçekleşmeye devam ediyor. Altın fiyatları ne kadar oldu, gram altın kaç TL’ye satılıyor?
Altın fiyatları 21 Şubat 2023! Ons ve gram altında en son fiyatlar!

Altın piyasası ile alakalı son gelişmeler merak ediliyor. Altın fiyatlarındaki savrulma sonrasında toparlanma hareketleri devam etse de bu henüz yatırımcıları memnun edecek seviyede oluşmadı. Fiyat düşüşlerinin ardından yükseliş senaryoları devreye girse de kısa vadede sert yükseliş beklentisi bulunmuyor.

FED BELİRLEYECEK!

Altın fiyatlarında son bir yıldır FED belirleyici konuma geçti. Faiz politikası ile altın piyasasını etkileyen FED’in yeniden faiz patikasına girme ihtimali altında yükselişlerin önüne set çekmişti. Bu durum FED üyelerinin açıklamaları ile desteklenince altın piyasası kendisine yön çizmekte büyük güçlük yaşamaya başladı. Yön tayin edemeyen altın piyasasında yükseliş hareketleri sınırlı kalıyor.

ONS ALTINDA SON FİYAT NE?

Ons altın ile alakalı olarak gelişmeler araştırılıyor. Şu anda ons altın 1.842 dolar seviyesinde işlem görüyor. Piyasa uzmanları özellikle 1.840 dolar seviyesine dikkat çekiyorlar. Bu nokta aşağı yönlü kırılmadıkça ons altında sert düşüşler yaşanması beklenmiyor. Yukarıda ise 1.860 dolar seviyesi kritik bir eşik olarak belirtiliyor. Bu eşit aşılır ve kalıcılık sağlanabilirse ons altın 1.900 dolar seviyesine doğru hareket edebilecek.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Gram altın ile alakalı olarak fiyatlamada ons altın kadar dolar kuru da etkili olmaya başladı. Dolar kurunda bir hareketlilik yaşanırken gram altında hareketler biraz daha artı. Şu anda gram altın 1.117 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Ancak gram altında bir de kuyumcu fiyatı bulunuyor. Kapalıçarşı altın piyasasında gram altın 1.147 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Altın piyasasında orta ve uzun vadede yükselişler beklense de kısa vadede bu yükselişlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine şüpheyle bakılıyor. Hem analistler hem de kuyumcular 2023 yılında gram altında 1.500 TL seviyesinin aşılacağını tahmin ediyorlar.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.