Altın fiyatları neden düşüyor, gram altın kaç TL oldu?

Altın piyasasında bir süredir fiyat düşüşleri görülüyor. Altın fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? Gram altın kaç TL oldu, ons altında son fiyat ne?
Altın fiyatları neden düşüyor, gram altın kaç TL oldu?

Altın piyasasında son günlerde bir düşüş hareketi takip ediliyor. Bu fiyat gerilemelerinin nedenini çok sayıda yatırımcı merak ediyor. Altın piyasası Ocak ayında yüz güldürse de Şubat ayında tam tersi bir performans ortaya konuldu. Kazançları geri iade eden altında bundan sonraki gelişmeler merak ediliyor. Özellikle de fiyatlardaki gerilemelerin nedeni araştırılıyor. Bu konuda önemli değerlendirmeler yapılıyor.

ALTIN FİYATLARINDA DOLAR ETKİSİ!

Altın piyasası FED’in faiz politikasından çok sert bir şekilde etkileniyor. FED faiz politikası ile doları değerli hale getirdikçe altın fiyatları baskılanıyor. Altın fiyatlarındaki düşüşün nedeni yine dolar endeksindeki yükselişlerden kaynaklanıyor. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yükseliş kaydedilince dolar daha cazip bir yatırım aracı oldu. Ancak bu dolar değerlenmesinin dolar kuru ile karıştırılmaması gerekiyor. Dolar endeksi doların dünyanın önemli para birimleri karşısındaki performansına göre belirleniyor. Bu para birimleri içerisinde Türk lirası yer almıyor. Dolar endeksi güçlendikçe de büyük yatırımcılar için altın piyasası cazip bir yatırım aracı olmaktan çıkıyor.

ONS ALTINDA SON DURUM!

Ons altın ile alakalı olarak son fiyatlamada çok önemli bir ayrıntı bulunuyor. Ons altın için 1.830 dolar eşiğinin büyük önemi var. Bu eşik aşağı yönlü kırılması durumunda ons altın 1.805 dolar seviyesine kadar sarkabilecek. Şu anda ons altın 1.834 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu seviye aşağı yönlü kırılırsa yeni fiyat gerilemeleri gözlemlenebilecek.

GRAM ALTIN KAÇ TL OLDU?

Gram altında da fiyat gerilemeleri takip ediliyor. Ons tarafında meydana gelen fiyat düşüşleri gram altını etkiliyor. Bu bağlamda şu anda gram altın 1.112 TL’den işlem görüyor. Gram altının kuyumcu fiyatının ise 1.147 TL olduğu bildirildi.

Not: Burada yer alan bilgi ve değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.